Skip to content

De 5 vakreste giftige blomstene i verden

20 de juni de 2021

Det er blomster som virker som om det var en magnet som tiltrekker øynene våre. Formene deres, de lyse fargene, den tilsynelatende uskylden … Dette er planter som ofte finnes i hager, siden deres unektelige dekorative verdi sammen med deres enkle dyrking, forskjønne og gjenopplive selv til de mest uventede hjørnene.

Men for å kunne nyte dem fullt ut, må du huske at du må respektere dem, og de må under ingen omstendigheter inntas. Dette er de vakreste giftige blomstene i verden.

Hortensia

Lilla blomsterhortensia

Denne vakre løvfellende busken som tilhører Hydrangea-slekten er innfødt i Asia. Bladene er store, med en spektakulær lysegrønn farge …, men ikke så mye som blomstene, som de vises gruppert i lilla, hvite, blå eller rosa blomsterstander.

Revehanske

Revehanske

RevehanskeDigitalis purpurea) er toårige urteaktige planter (det vil si at livssyklusen varer i to år), hjemmehørende i Europa, Afrika og Asia. Bladene er enkle, med en takkekant, grønn i fargen. Blomstene, som dukker opp i løpet av det andre året, ser ut til å være gruppert i terminalklynger, lilla i fargen.

Anthurium

Anthurium

Anthurium eller Anthurium er en tropisk urteaktig plante som brukes som potteplante. Innfødt til Sentral- og Sør-Amerika, har den mørkegrønne, ovale, hjerteformede eller pilspissformede blader. Spadixet (som ofte forveksles med blomsten) kan være rød, lilla, varmrosa, hvit, gul, marineblå nesten svart.

Krysantemum

Krysantemum

Krysantemum, som tilhører slekten Chrysanthemum, er flerårige urteaktige planter som er hjemmehørende i Asia og Nordøst-Europa. Bladene er lansettformede til ovale, alternative. Blomstene vises grupperte åpne blomsterstander kalt kapitler. Pedunkelen utvides på slutten, og danner dermed beholderen, som er den delen der de forskjellige delene av blomsten er satt inn, for eksempel kalyx eller corolla. De kan være rosa, hvite, røde, gule eller oransje.

Oleander

Oleander

Oleander, eller Nerium oleander, Det er en busk eller et lite tre som er veldig ettertraktet i hager der klimaet er varmt. Den er innfødt i Middelhavsbassenget og når så langt som Kina. Den har eviggrønne blader, lansettformede, med veldig markerte mørkegrønne nerver. Blomstene ser ut til å være gruppert i åpne, rasemose, rosa, røde eller hvite blomsterstander.

Hvilken likte du mest?