Skip to content

De mest giftige plantene

26 de juni de 2021

Selv om planter og spesielt blomster generelt gir et behagelig bilde og ved mange anledninger et behov for å komme nærmere og lukte deres deilige aroma, er det viktig at du vet at det er noen planter og noen blomster som kan være ganske helseskadeligeSelv noen steder kan vi finne veldig giftige planter.

Vi snakker generelt med dem om de positive sidene ved planter, de helbredende effektene og fordelene de har, vi snakker også om hvordan vi skal ta vare på og vanne dem, men vi forklarer sjelden konsekvensene noen av dem kan ha på oss mennesker. Det er av denne grunn at vi i dag bringer deg 5 av de mest giftige plantene i verden, slik at du begynner å kjenne dem, og vær veldig forsiktig hvis du kommer over noen av dem.

Først må vi Ricinium, også kjent under sitt vitenskapelige navn Ricinus Communis. Denne planten er en busk med en veldig tykk og treaktig stilk, som er hul inni. Den har en kulefrukt, tredelt og dekket, nesten alltid av mange torner og fjærpenner. Det er viktig at du er veldig forsiktig med frøene av frukten, da de er veldig giftige og inntak kan føre til død.

En annen av de mest giftige plantene i verden er Belladonna, eller Atropa Belladonna, en hardfør og flerårig busk, hjemmehørende i det europeiske kontinentet, Nord-Afrika og Vest-Asia. I eldgamle tider brukte egypterne det som en slags narkotisk middel, mens syrerne brukte det for å avverge triste og deprimerende tanker. På samme måte ble det i middelalderen brukt av «heksene» til å lage blandinger. Denne planten er veldig giftig på grunn av alkaloider som kan forårsake død eller koma.