Skip to content

De vanligste sykdommene og skadedyrene ved squash-dyrking

17 de juni de 2021

I dag skal vi snakke om sykdommene som kan påvirke courgetteavlingen Og det første du må vite er at uansett om det er vår lille frukthage eller store avlinger, vil disse aldri bli det 100% immun mot skadedyr og sykdommer så du må lære å ta vare på dem.

Hvilke sykdommer påvirker courgette?

sykdommer påvirker courgette

De sopp De er en av sykdommene som påvirker dyrking av courgette, spesielt når klimaet er veldig fuktig og favoriserer utseendet til disse. Et veldig effektivt middel for å bekjempe dem er soppdrepende middel med melkPå denne måten vil du forhindre dem i å angripe plantasjen din.

De Pulveraktig mugg er en av de vanligste soppene som kan dukke opp i courgette avlinger, vil du identifisere det veldig enkelt, siden det angriper bladene først og dekker dem med et slags lett hvitt pulver som faller lett, men når du merker at bladene er veldig invadert, må du kutte dem umiddelbart for å forhindre at de spres til resten av planten og til fruktene.

De grå råte, angriper denne soppen stammen og fruktene av courgette, og gir planten et utseende som om den var råtten.

Denne sykdommen ser ut favorisert når avlingen har dårlig ventilasjon og miljøet er veldig fuktig, du kan forbedre det ved å beskjære og trimme det. I tilfelle disse lesjonene dukker opp, det anbefales å beskjære for å fjerne de berørte delene Hvis de ikke er veldig omfattende, nå, hvis planten er alvorlig berørt, bør du rote den opp slik at den ikke skader hele avlingen.

For å forhindre denne sykdommen, bruk brennesleoppslemming eller kobbersulfat Ved å spraye, og hvis du ser at det allerede er påvirket, bruk soppdrepende middel med melk.

De råtten frukt er årsaken til at noen courgetter ikke forekommer eller viser tegn på dårlig tilstand, noe som kan være noe normalt, vanligvis oppstår dette på grunn av dårlig pollinering og det kan også være et produkt av grå råte. Som nevnt før, anbefales det å fjerne fruktene i dårlig forfatning.

courgette avling blomst

De hvit råte den fokuserer på stilker og frukt gjennom en råte som myker dem, og som er synlig for øyet med den hvite fargen som ligner på lo eller bomull, det er vanlig å observere det i fruktene som er på bakkenivå og for å unngå det, er det nyttig å trene planten for å gi bedre lufting og unngå kontakt med frukten med jorden hvis fuktighet ikke favoriserer den.

Den såkalte skadedyr De er en annen form for sykdom som påvirker dyrking av courgette, en måte å bekjempe dem på er ved å tillate biologisk mangfold i hagen vår, og alltid overvåke og kontrollere overdreven i både skadedyr og insekter som hjelper å holde dem i sjakk. De som vi vil nevne, kan bekjempes med avstøtende midler, insekter, marihøner, kromatiske feller, kaliumsåpe.

Dette er de vanligste:

  • Bladlus
  • Rød edderkopp
  • Den hvite flua