Skip to content

Dekorer hagen din med liljekonvall

21 de juni de 2021

Pæreplanter er ideelle for de som ikke har mye erfaring med å ta vare på blomster. De er veldig motstandsdyktige og fremfor alt veldig dekorativt. I tillegg er det så mange varianter at det noen ganger er veldig vanskelig å velge bare de vi hadde på listen.

En av de mest nysgjerrige er utvilsomt Liljekonvall. De vakre og elegante klokkeformede blomstene vil være spektakulære i hagen din.

Liljekonvall

Liljekonvall, vitenskapelig kjent under navnet Convallaria majalis, er en løkplante som tilhører familien Liliaceae. Den er innfødt i Middelhavslandene, der den bor i fjellskog. De vakre, litt duftende hvite blomstene dukker opp om våren og sommeren, og høsten er den beste tiden for å plante. De grønne bladene kan bli bortskjemt litt i løpet av de kaldere månedene av året, men ikke bekymre deg siden du kan nyte blomstene uten problemer.

For å dekke både små og mellomstore overflater viser det seg å være en ideell plante. Den vokser rimelig raskt, og krever ikke mye vedlikehold. Dermed vil vi på kort tid ha et utrolig grønt teppe.

Convallaria majalis

Det sies ofte, ikke uten grunn, at Convallaria er veldig vanskelig å dyrke, avhengig av hvor vi bor, kan det være vanskelig for oss å gi den de rette forholdene slik at den kan vokse. Imidlertid er virkeligheten at vi bare trenger å plante dem i skyggefulle områder, og la den ordne seg selv, hjelper det litt ved å vanne det så ofte for å holde bakken frisk.

Og hvis du ikke har hage, bør du vite at den også kan vokse i en gryte. Bland svart torv med perlit i forholdet 7: 3, og du vil ha liljer i dalen i lang, lang tid. Ja absolutt, det er viktig at du holder planten borte fra små barn og kjæledyr, siden alle delene er giftige.

Ellers, det vil sikkert gi deg stor tilfredshet 😉.