Skip to content

Del 2: Oklahoma Gardens and Adventures

13 de april de 2021

Jeg har også lært at noen planter bare vil være alene …. som å plante dem, vanne inn og deretter gå bort. Veggblomstene trivdes med forsømmelsen min, det samme gjorde Brazos Penstemons. Iris ble reddet fra et forlatt gårdshus her i nærheten like før bulldozeren gjorde sitt. Det er et arvestykke lilla flagg; en arv fra en gartner for veldig lenge siden. Det hadde bodd og formert seg i flere tiår der alene. (Hvis det ikke er ødelagt; ikke fikse det.) Å bo ute i pinnene og ved siden av en nasjonalskog, hadde vi alle slags dyreliv til å besøke hagene våre. Og ikke alle hadde to ben i camo-orange !!! 😉

Tilbake med del 2 av Jesse Rhodes innlegg med mange av skapningene som bor i det vakre landskapet hans i Oklahoma.

Har du en hage du vil dele? Send 5-10 bilder og en kort historie om hagen din til [email protected]. Ta med hvor du befinner deg!

Har du en mobiltelefon? Merk bildene dine på Instagram eller Twitter med #FineGardening!

Du trenger ikke å være profesjonell hagefotograf – sjekk ut tipsene våre om hagefotografering!

Mottar du GPOD på e-post enda? Meld deg på her.

Følg oss: @finegardening på Twitter | FineGardeningMagazine på Facebook | @finegardening på Instagram

Jeg ble advart om at Gooseneck Loosestrife kunne vise seg å være invasiv hvis den virkelig likte det er mikroklima. Det viser seg at det bare var semi-aggressivt på vårt tørre sted, og lett kontrollert. Men snakk om en sommerfuglmagnet !!! Dette er min favoritt sommerfugl, Zebra Swallowtail. (selv om Diana kommer på et nært sekund!) Hvis du nordamerikanske gartnere ikke har sett denne blant tilbudene dine, er det sannsynligvis fordi du ikke har vertsplanten i nærheten. Denne arten spiser bare Paw Paw trær i deres larvestadium.
Vi hadde flere arter av humler hver sommer. Jeg vet ikke de forskjellige navnene, men variasjonen var tydelig. Jeg fant ut at humler faller i antall og varianter i en alarmerende hastighet, akkurat som de tamme honningbier også går ned. Jeg var stolt over at blomstene våre trakk seg og pleide så mange i et lite forsøk på å bekjempe dødeligheten. Denne spesielle bien nyter en arvestykke: Veilchenblau Climbing Rose (Rosa x «Veilchenblau»).

Det gledet meg å finne ut at våre innfødte trefrosker ELSKET våre bromeliader like mye som deres tropiske fettere. Noen av disse froskene bodde sammen med plantene sine i årevis og ble nesten kjæledyr! Disse karene er Grey Tree Frog og viser de forskjellige fargene de kan utstille. (Jeg ser ut til å huske at etternavnet deres er «versicolor».) Mobilhjemmene deres er henholdsvis Neoregelia x «Tiger» og Neoregelia cruenta.

Som mange av dere lar vi ikke besøkende forlate sulten … ville ikke være høflig. Materne våre er alltid populære buffeer og trenger alltid påfyll. Av en eller annen grunn viste denne japanske Black Pine seg å være et mest populært ventested for de bevingede. Kardinaler, Chickadee-dee-dees, Goldfinches og mange andre, inkludert Blue Groesbeak og Painted Bunting på bildet ovenfor, holdt oss underholdt i årevis. Å, det rødløvede treet i bakgrunnen er et annet rødbud-utvalg; C. canadensis «Forest Pansy», et av et par i hagen.
Vi hadde et par løpere som bodde rundt i mange år, men de var veldig kamerasky. Jeg tror de satte pris på buffeen vår ekstra vanning tiltrukket. Vi hadde også villde kalkunbesetninger besøkt tomatradene våre i de varmere månedene, men da vi hadde en slik pris, hadde vi ikke noe imot deres hjelp til høsting; rød-tailed hauker var en jevnlig observasjon, det samme gjorde skallet ørn om vinteren. Jeg har lest flere kommentarer på dette innlegget av andre som har problemer med kaniner og hjort. Her hadde vi kanskje et par kaniner, men de holdt seg på de ytre kantene av hagenes innhold for å gnage på kløverne vi plantet til biene våre. Hjort var rundt, men ikke i antall som finnes i andre deler av landet vårt … .takk og lov … og veldig sjenert. Med over en million hektar National Forest å streife omkring, bodde de for det meste i villere skog. Coyote-pakker vandret fra de høyere åsene i de varme månedene for å løpe gjennom vår krympende plen om vinteren. Bjørn, cougars og bobcats var sjeldne, men noen ganger oppdaget, men de var egentlig ikke skadedyr i hagen! Armadillos, men … ..hårt, ingen anstendig pix da de er nattlige for det meste …. Elsket å grave etter biter i våre mykere hagejord, frustrerende våre nøye geometrier.
Tarantulaer er vanlige her, men de er ganske rolige mygg. De satte pris på bergverket mitt og brukte de tørre stablede steinene til ly. Denne kravlet ut etter at jeg fjernet et for sunt stativ av ugress fra bunnen av denne steinen. Med disse gigantene begynte vi ikke noe, så det var ikke sumpin å håndtere. Gjensidig respekt er en vakker ting! Jeg vet at noen holder disse som kjæledyr … ok …… Jeg regner med … men IKKE dette folket !! Og jeg var nede på knærne for et par somre siden, barbeint som vanlig og i shorts, og rakk ut en lapp med vilt og høy Perilla-luke da jeg kom over denne fyren:
For alle som ikke vet, er dette en nordamerikansk Copperhead. Jeg er så takknemlig for at det også var rolig. Jeg, derimot, visste IKKE at denne gamle kroppen kunne bevege seg på en måte eller så raskt! Dette er en av Nord-Amerikas hete slanger; «giftig» på vanlig engelsk. Jeg var veldig heldig at deres første forsvar er å fryse og prøve å blande seg med kamuflasjen for ikke å bli lagt merke til. Min hånd var godt innenfor streiksonen da jeg kastet den haug med stilker og forlater for å avsløre denne overraskelsen. Snakk om å fokusere ens oppmerksomhet! Jeg fanget bildet før det flyttet tilbake til villere deler og startet hjertet på nytt. Jeg så det aldri igjen etter det, men jeg lærte den harde måten som regelen som de fleste landgutter og jenter vet: Se hvor du legger hendene og føttene. Jeg har også blitt mye mer bestemt og til og med religiøs om å holde ugress i sjakk! Som sagt er dette en historie om to hager med to forskjellige personligheter. Livet går videre, og noen ganger må vi også gå videre. For et par år siden måtte vi forlate fjellhytta vår på jakt etter grønnere beiter, bokstavelig og billedlig. Den nye hagen vår … å, og den fulgte med et hus …! skulle være innen 3 timer reisetid fra hytta slik at vi kunne ta alt med oss. Vi var ikke vårkyllinger lenger, vi hadde ikke noe ønske om å starte fra bunnen av … igjen. Så, ting falt til slutt på plass, og vi begynte å pakke … og grave ……….

138138