Skip to content

Den fantastiske Lily of the Valley

20 de juni de 2021

Det er en plante som vanligvis selges som pæreformede, men det er den ikke. Bladene spirer fra et jordstengel funnet under jorden, i fjellskogen i Middelhavsregionen. Navnet hans er Liljekonvall, og har noen morsomme hvite eller rosa blomster, avhengig av sorten, som gir en veldig behagelig aroma.

Det antas ofte at det er vanskelig å vokse, men hvis du følger våre råd, vil du se at det i virkeligheten ikke er så vanskelig. 😉

Kjennetegn ved Lily of the Valley

Liljekonvall

Hovedpersonen vår, kjent under det vitenskapelige navnet Convallaria majalis, er en rhizomatøs plante som vokser mellom 15 og 25 centimeter i høyden. Bladene er hele, enkle, med en lysegrønn farge, og blomstene, som spirer om våren og sommeren, er klokkeformede. Som vi forventet, er det hvite, men også rosa, som tilhører sorten »Rosear».

Den kan brukes både til å dekorere uteplassen eller terrassen, eller som en hageplante ved å plante den i områder der solen ikke når direkte. Selvfølgelig, hvis du har kjæledyr eller barn, må du unngå at de nærmer seg det, fordi det er veldig giftig ved svelging.

Hvordan tar du vare på deg selv?

Convallaria majalis

For at den skal vokse godt, trenger du:

  • plassering: utenfor, i halvskygge eller skygge.
  • Irrigasjon: det må alltid være litt fuktig, spesielt om sommeren. Vann mellom to og tre ganger i de varmere månedene, og hver 4-5 dag resten av året.
  • Jord eller underlag: om den holdes i hagen eller i en gryte, må jorden ha god drenering for å forhindre at røttene råtner. Hvis det er veldig kompakt, anbefales det å blande det med perlitt, leirballer eller noe lignende materiale i like deler.
  • Abonnent: anbefales på det sterkeste å gjødsle med flytende organisk gjødsel gjennom hele vekstsesongen (vår og sommer).
  • Beskjæring: kutt bladene på slutten av vinteren slik at den spirer kraftig om våren.
  • Plantetid: høst.
  • Multiplikasjon: nye eksemplarer kan fås ved å dele jordstenglene etter blomstring.

Hva syntes du om Lily of the Valley?