Skip to content

Den særegne planten Dracunculus vulgaris

24 de juni de 2021

Denne nysgjerrige og vakre planten som vokser opp til en meter i høyden hvis vitenskapelige navn er Dracunculus vulgaris, er populært kjent som Witch’s Grass. Blomstene er en av de mest giftige som for tiden eksisterer på planeten. Det er en raskt voksende flerårig plante som lever i forlatt land, dyrket mark eller middelhavslunder. Det er veldig rustikt og lett å dyrke, men på grunn av dets toksisitet vil det være nødvendig å ta tiltak hvis vi bor sammen med kjæledyr eller har små barn hjemme.

For resten, den Dracunculus vulgaris Det er en passende plante å ha både i potten og i hagen, sammen med andre planter eller i grupper på flere eksemplarer av samme art.

Stamme Dracunculus vulgaris

Denne nysgjerrige planten tilhører familien Araceae, og en av hovedegenskapene er disse abstrakte flekkene på stilkene som er sett på bildet ovenfor. Dens viktigste reproduksjonsmetode er av knollskille; det vil si knoller, som pærer, har en tendens til å ta ut suger, og det er sistnevnte som kan skilles og plantes i individuelle potter. Det er en oppgave som kan gjøres gjennom hele året, mellom vår og høst, men det er mer tilrådelig å gjøre det like etter at risikoen for frost har gått.

Blomstene er veldig vakre, men dessverre gir de en veldig ubehagelig lukt. Dette er fordi det trenger å tiltrekke seg særegne pollinerende insekter, for eksempel fluer.

Dracunculus vulgaris

Det er utvilsomt en plante som ikke vil la noen være likegyldige, både for sin høye ornamentale verdi og for sin karakteristiske aroma. Witches «Grass er en veldig pen plante som helt sikkert vil tiltrekke oppmerksomheten til alle besøkende i hagen.

I tillegg vil det bidra til å gi et tropisk preg til ditt favoritthjørne i hjemmet.