Skip to content

Den spektakulære blomsten til Gloriosa

26 de juni de 2021

I jungelen i det tropiske Afrika kan vi finne en klatreplante, hvis blomst er spektakulær: den Strålende superba. Det blir stadig lettere å finne i barnehager og hagesentre, enten som knoller eller som en plante.

Denne gangen skal vi snakke om det.

Det er en plante med knollete røtter som kan nå tre meter i høyden. Den har lange, lansettformede, grønne blader. I hver ende av bladet utvikler de en tendril, som lar dem klatre.

Blomstene er veldig rare, veldig vakre, rød med gul kant.

Gloriosa er et anlegg med veldig lite vedlikehold. Hvis vi lever i et klima med kalde vintre, vil det oppføre seg som alle pærformede planter, det vil si at luftdelen (bladene) vil dø og den vil spire igjen om våren. Det anbefales at du holder knollene på et varmt og tørt sted. For å gjøre dette kan vi gjøre to ting:

  1. Sett gryten innendørs,
  2. Eller fjern knollen, fjern all jorda og oppbevar den i en pose på et sted der temperaturen ikke faller under 10 °.

På den annen side, hvis vi bor i et varmt område uten frost, kan vi ha planten i en gryte (eller i bakken) hele året.

Vi kan ha det innendørs, i et rom der det har mye lys. Utendørs kan vi ha det i full sol eller i halvskygge.

Du trenger et underlag som drenerer godt. For eksempel vil en god blanding være svart torv med litt perlitt.

Med vanningen vil det være nødvendig å være forsiktig, for hvis knollene er for store, kan knollene råtne. Derfor vil vi vanne når underlaget er nesten tørt. Det anbefales ikke å la det tørke helt, selv om det er bedre å være kort enn å overdrive det.

Gloriosa må betales en gang i uken under blomstringen.

Det anbefales å plassere en veileder i potten eller i bakken og knytte den til den til den utvikler blader med tendrils.

Den reproduseres av frø eller av knoller. Av frø er det vanskelig; på den annen side er reproduksjonen av knoller veldig enkel, så lenge de er i god stand.

Bilde – Pacific Bulb Society

Mer informasjon – Når du kjøper en pære, ta et godt valg!