Skip to content

Den svarte flekken på rosebusken

22 de juni de 2021

Rosenbusker er veldig delikate planter som trenger litt pleie for å vokse, og så blir de vakre blomstene deres født. Det er ikke umulig å ha dem i hagen, men du må være grundig når det gjelder pleie, spesielt hvis det er for å unngå utseende av skadedyr og sykdommer

En av de vanligste er svart flekk, en veldig vanlig tilstand forårsaket av en sopp.

Sykdommen

Når en rosebusk viser tegn til forverring, er alarmen slått på. Hvis du merker at bladene begynner å bli gulaktig for endelig å bli brune og falle, er du i trøbbel fordi det er veldig sannsynlig at planten er syk.

Svart flekk er en rosesykdom som dukker opp litt etter litt, først i den øvre delen av bladene og deretter spres til stammen og andre områder av planten. For å oppdage det, trenger du bare å undersøke planten for å oppdage små flekker i mørk farge og uregelmessig størrelse som faktisk er soppens reproduktive strukturer.

Rosebush

Flekkene ser ikke bare dårlige ut, men er også farlige da de kveler rosenbusken ved å forhindre fotosyntese i å finne sted. Resultatet er at bladene begynner å falle, først de som er i det laveste området av planten og deretter de på spissen. I tillegg svekkes planten på grunn av det faktum at den til enhver tid produserer nye blader som prøver å bekjempe problemet, og disse bladene er smittet med sykdommen.

Behandling

For å unngå utseendet på den svarte flekken på rosenbusken, ta hensyn til miljøet der planten lever. Husk at høye temperaturer samt fuktighet favoriserer soppens utseende.

I tilfelle det oppdages sykdommen, er det nødvendig å fjerne alle de syke områdene av planten, fra bladene til grenene, til og med de som har falt fordi soppen når røttene med vanning og smitter planten.

Men det anbefales også å bruke et bestemt soppdrepende middel for å utrydde sykdommen helt.

Svart flekk på rosebusken