Skip to content

Den ukjente blomsten av rød lin

23 de juni de 2021

Hovedpersonen vår i dag er en ukjent urteaktig plante, men ikke ukjent ved navn, men snarere fordi den ikke brukes for ofte til å ha i hager eller på balkonger eller terrasser. Derimot, dyrkingen er veldig enkel, akkurat som dimorfotecaSå mye at hvis vi ønsker å gi et nytt liv til et felt, kan vi spre frøene og se hvordan de spirer og blomstrer gjennom sesongen.

Vi snakker spesifikt om lin rødt lin. Denne planten er hjemmehørende i Nord-Afrika, men den finnes praktisk talt over hele verden. Vil du finne ut hvorfor?

Linfrø

Den røde linen, hvis vitenskapelige navn er Linum grandiflorum var. rubrum, er en vill plante med en høyde på omtrent tre meter. Bo godt i godt drenert land; faktisk motstår den ikke overdreven fuktighet. Men takket være denne kvaliteten Det passer veldig bra for de som begynner i verden av plantepleie.

Dens vekstrate er rask, fortsetter å så om høsten og samle frø om sommeren. For å oppnå en høyere spiringprosent, anbefales det å plassere frøene i et glass vann i 24 timer før du overfører dem til frøbedet, som vi vil plassere i full sol slik at plantene blir sterke og sunne fra første dag.

Linum grandiflorum

Rødt lin kan brukes som en gryte eller hageplante, hvor mange eksemplarer kan plantes sammen og dermed skape et spektakulært fargepunkt, eller sammen med andre planter i samme høyde. Selv om den er veldig motstandsdyktig, kan den bli angrepet av bladlus i løpet av våren, spesielt hvis miljøet er veldig tørt og varmt. For å bekjempe det, må vi bruke systemisk insektmiddel, eller hvis vi ønsker å velge naturlige midler, er det ingenting som hvitløk: vi trenger bare å ta en tann og begrave den ved siden av lin! Bladlus liker ikke lukten, og vil snart være borte.

Likte du det røde linet?