Skip to content

Dendrobium nobile

9 de juni de 2021

Blant innendørs og utendørs dekorasjonsplanter er orkideer ganske berømte. En kjent type orkide er Dendrobium nobile. Det er en orkide som tilhører Dedrobium-slekten og selges i ethvert hagesenter. De er veldig enkle å ta vare på, selv om det krever noen aspekter å ta hensyn til, og blomstringen er veldig vakker. Det brukes veldig ofte til dekorasjon både innendørs og utendørs.

Vi forklarer alle egenskapene til Dendrobium nobile og omsorgen du trenger.

Hovedtrekkene

Gryte med Dendrobium nobile

Selv om de gir god blomstring, blir de ikke forstått av uerfarne gartnere. Det er nødvendig å kjenne godt vare på det som trengs for å utnytte det fulle ornamentale potensialet. Til tross for hva man tenker, trenger orkideer en hvileperiode der de mister bladene. Dette betyr ikke at planten har dødd eller er syk. Det er bare en del av fenologien.

Orkideen Dendrobium nobile det er en type hvit stokkepifyt. Det er de som har det vanskeligste sivet, og andre som er mykere. De som har en hard stokk skiller seg fra de andre ved at bladene ikke mister dem i hviletiden. Tvert imot, de tilbyr blomsterstenger som dukker opp i den øvre delen av stammen. På den annen side, de med myk stokk hvis de mister bladene og blomstrer fra stammen.

Det er normalt at det blomstrer blomstre i grupper på 2 til 3 store blomster. De er vanligvis noe mer duftende. Det gode er at de dekker stammen helt slik at du knapt kan se den. Dette gir den en mer attraktiv verdi når du dekorerer.

Orkidépleie Dendrobium nobile

Orkide blomster

Som vi har nevnt tidligere, er det ikke en vanskelig plante å ta vare på, men ulike aspekter må tas i betraktning slik at den kan utvikle seg så bra som mulig. De er tropiske planter som vokser i ganske spesifikke omgivelser, så vi må prøve å matche de samme forholdene slik at de føler seg hjemme.

De Dendrobium nobile Den tilhører gruppen orkideer som trives i et kjøligere og mer temperert miljø. I hagen kan de være perfekt hvis klimaet holder normale temperaturer mellom 10 og 30 grader. Så lenge det er i dette temperaturmiljøet, vil det være perfekt betinget. Noen hevder at den tåler noen lavere temperaturer, men sjeldnere.

De trenger god belysning gjennom hele året. Og dermed, det ideelle er å plassere dem i sollyset. Hvis vi vil at blomstene skal vokse godt og veldig fargerike, er det viktig at solen nærer dem så lenge som mulig. Vi kan gjøre dette i den kaldeste årstiden. Når våren og sommeren ankommer og temperaturene er høyere, må vi unngå direkte sollys, ellers kan det skade blomstene. På denne tiden av året er det best å holde planten i halvskygge.

I løpet av perioden de må hvile, er det ideelt å finne et sted inne i huset der det kan motta nok belysning, men uten direkte sol. Det er best å sette det nær fordelene. For å vite om du får riktig lys du trenger, må vi se på arkene dine. Hvis de er mørkegrønne, får de mindre lys enn de trenger. Indikatoren for at du skal overbord med lyset, og at du til og med kan skade det er at den har gulaktige blader.

Temperatur og vanning

Dendrobium nobile detaljer

Som vi har sagt før, trenger du en optimal temperatur mellom 10 og 30 grader. I dette temperaturområdet er det den som er mest komfortabel. Selv om den tåler lavere temperaturer, er det bedre å ikke risikere at de kan lide og ikke blomstre godt.

Om høsten og vinteren, temperaturen skal bevege seg i området mellom 10 og 15 grader om natten og 20 grader om dagen. Denne temperaturen er stor slik at planten kan overleve uten problemer. I tillegg til dette må vi legge til at siden det trenger mye lys, vil det beskyttes mot kulde med solstrålene. For at du skal utvikle blomsterknopper, må forskjellen mellom dag og natt temperaturer være 8 grader. Det er det optimale området for god vekst.

Når februar månedene går og mars kommer, begynner det blomstringstiden og nattemperaturen skal være rundt 17 grader. Hvis disse temperaturene ikke oppstår som vi nevner, vil Dendrobium nobile den vil ikke ha sin blomstringstrinn. I stedet for de vakre blomstene vi leter etter, vil de gi oss store mengder keikier. Disse keikiene er små rotete stiklinger. Åpenbart ikke det vi forventet.

Når det gjelder vanning, i løpet av den varmeste tiden på sommeren og våren, trenger orkideer mer vann. På denne tiden vil vi øke hyppigheten av vanning. Underlaget må være delvis tørt for å kunne vanne igjen. Dette skjer vanligvis en gang i uken. Derfor trenger du ikke bekymre deg for mye om vanning. På den annen side må vi redusere vanning om høsten og vinteren. Det normale er å vanne den en gang hver tredje uke.

Fuktighet og gjødsel

Dendrobium nobile blomster

Vanningene om vinteren hjelper til med å opprettholde en god fuktighetstilstand som er tilstrekkelig slik at planten ikke vil helt ut. I hviletiden hans, det vil miste alle bladene og gå til fullstendig hvile. Det vil fortsatt trenge nok vann for å overleve og våren for å blomstre igjen.

Vanning skal alltid gjøres om morgenen med varmt og regnfullt vann. Filtrert vann fungerer også. I tilfelle vi ikke har dette vannet, kan vi bruke flaskevann som har få mineralsalter. Det anbefales å holde fuktigheten på verdier mellom 40 og 80%. Jo høyere temperaturen er, desto mer trenger planten for luftfuktighet.

For komposten, bare betal en gang hver 15. dag fra midten av sommeren til høsten. Resten av året trenger du ikke noe.

Jeg håper at du med disse tipsene kan glede deg over Dendrobium nobile og de vakre blomstene.