Skip to content

Dog Days of Summer

20 de mars de 2021
  • Her er hva som er i sesong i hagen min, så vel som det lokale bondemarkedet. Klikk på pix for å forstørre og lese bildetekst. Foto / Illustrasjon: Susan Belsinger
  • Eggplanter er en av mine fem favorittmatvarer; de kommer i en rekke former og farger, og det er uendelige måter å forberede dem på.
  • Noen mennesker tenker på okra som slimete, men de må ikke ha forberedt det riktig! Jeg foretrekker de mindre best.
  • Min venn Pat Crocker ga meg denne taginen og er jeg noen gang heldig! Jeg kan fylle den med grønnsaker tidlig på dagen, legge den over svak varme, røre den et par ganger, og voila! Jeg har en appetittvekkende grønnsaksgryte klar til kveldsmat. Aubergine, grønne bønner, okra og tomater – nam!
  • Alle liker bønner – grønne eller gule – jeg liker dem dampet med en lett vinaigrette med salte (kjent som bohnenkraut – bønneurten) eller i oppskriften min på trebønnesalat.

Jeg vet ikke om resten av dere i hele landet … det er like varmt som pikkene her! De siste dagene har nådd 100 ° F og over. De gamle romerne kom faktisk med betegnelsen for hundedager på sommeren med henvisning til Sirius, også kalt «hundestjernen», som er den lyseste stjernen på sommerhimmelen som finnes i Canis Major-konstellasjonen. Fra omtrent 24. juli til 24. august ble antatt å være en ond tid; hundestjernen skinte så lyst at det ble antatt å gi fra seg varme og var årsaken til det varme været. The Farmers «Almanac refererer til hundedagene om sommeren som de 40 dagene fra 3. juli til 11. august, når vi har minst mulig regn på den nordlige halvkule. Uansett og når, disse hundedagene er onde, og du finner de fleste hunder og mennesker som ligger rundt hvis de er i stand til å gjøre det.

Jeg har ikke meldt meg inn på et par uker. Den første uken i juli dro jeg til de ytre bankene på ferie med familien min. Vi var 14 med en aldersgruppe fra 13 måneder til 84 år – så det var ganske nonstop – og ikke akkurat det jeg vil beskrive som avslappende. Det var imidlertid morsomt og stort sett hele familien min elsker stranden. Jeg liker spesielt de ytre bankene, siden de er mer avsidesliggende enn mange strandferiesteder. Vi stopper alltid på vei sørover; Når vi krysser broen til øya, plukket vi opp lokal mais, tomater, meloner og noen av de beste ferskenene som vi likte hele uken. Vi bodde helt på kanten av Pea Island Wildlife Refuge, så vi hadde en flott utsikt over Pamlico Sound for fugletitting, solnedganger, for ikke å nevne en konstant havbris. Tomaso er en brettseiler, så vi tok brettseilere og seil, et stand-up padlebrett og en to-personers havkajakk for familierekreasjon, og vinden blåste hver dag. Jeg mente å blogge fra stranden … det skjedde bare ikke.

Svigerinnen min som ble hjemme, vannet utekrukkene, drivhuset og fylte fuglebadene mens vi var borte. Jeg kuttet urter for å tørke dagen før jeg dro, og de tørket mens vi var borte. Hagen så ut til å ha vokst i store sprett den ene uken vi var borte. Bønner, squash, aubergine og chili var klare til høsting; tomater er fremdeles grønne, så jeg har ennå ikke høstet min første sesong, selv om jeg har høstet cherrytomater.

Jeg var ikke lenge hjemme og måtte pakke sammen og gjøre meg klar til den internasjonale urteforeningskonferansen i Midland, Michigan. Det var nok en nonstop-begivenhet – stort arbeid og mye moro og omtrent like varmt der som det er her i Maryland. Jeg skal fortelle deg om høydepunktene derfra i neste innlegg. Jeg kom akkurat hjem på torsdag og lager enkle sommermat som jeg vil dele med deg sammen med noen få oppskrifter.

Hva du skal servere når det er for varmt å lage mat
Jeg vil bare ikke lage mye mat i dette været, spesielt siden vi ikke har AC og jeg ikke vil varme opp huset. Hvis jeg lager mat – prøver jeg å gjøre det tidlig om morgenen eller om natten – og lager retter som kan vare noen dager. Noen standbys er pesto, salsa verde, bønnespredning eller hummus laget med hagearter og hvitløk, brukt til å spre på omtrent hvilken som helst sommergrønnsak eller sandwich eller kaste med pasta. Jeg liker å sautere eller dampe grønnsaker som squash, aubergine, bønner, okra og mais og kle eller marinere dem og la dem stå om dagen; da slipper jeg å gjøre kjøkkenet varmt i kveldstid.

Noen ganger lager jeg en pasta eller potetsalat eller slaw og har den klar i kjøleskapet. Jeg elsker eggesalat, deviled eggs eller frittata og selvfølgelig bønnesalater av alle typer. Sommermodne tomater, skiver eller hakket, kan stå alene, men kombinert med agurker, chili, løk, hvitløk, urter og / eller avokadoer gir de et uendelig utvalg av smakfulle salater. Selv om de fleste av de ømme vårsalatene mine er borte, spiser jeg fortsatt de hardere greenene og høster salater av spinat og arugula om morgenen før de visner, og får dem vasket og kjølt til kveldsmåltid. Jeg holder en rekke oster, oliven, syltede grønnsaker og sylteagurk praktiske og med noen brød- og hageprodukter av god kvalitet, hvem trenger noe mer enn kanskje en kald øl, fruktig cocktail eller et glass vin? Skjær opp honningdugg, cantaloupe eller vannmelon i biter og sett i kjøleskapet så det er klart og avkjølt. Hold det enkelt, forbered deg og slapp av på disse hundedagene. Ta en titt på min favoritt Herbed Three Bean Salat med Tangy Vinaigrette for en enkel, velsmakende oppskrift med gule eller grønne bønner – det er enda bedre dagen etter – hvis det er igjen!