Skip to content

Dyr Genovese basilikum

22 de juni de 2021

De Genøs kjempebasilikum er den mest populære sorten av denne urten som er så brukt i middelhavsmat. Det er det du finner i markedet og grønnsakshandleren, en flerårig plante med oppreiste stengler og store, petiolate og noe uregelmessige og tannede blader. Blomstene er hvite eller myke lilla, og fruktene er sarte.

Denne planten kan vokse til en høyde på 50 cm og er veldig lett å dyrke. Du trenger ikke noe mer enn en gryte eller en liten overflate, da det er en veldig lite krevende plante, som du til og med kan vokse ved siden av et vindu på kjøkkenet ditt.

Kjennetegn på denne sorten

De Genøs kjempebasilikum tilhører familien til Lamiaceae og dens vitenskapelige navn er Ocimum basilicum. Opprinnelig fra Asia, har det blitt mye brukt i antikken i Middelhavsområdet. Denne varianten er imidlertid av italiensk opprinnelse, og siden 2005 har den gjort det Beskyttet opprinnelsesbetegnelse. Byen Pra «(Genova) er kjent for sin dyrking.

Det er mye brukt til å lage pesto og andre oppskrifter av ligurisk mat, selv om flaks har ønsket at det skal krysse grenser, så i dag kan du finne det nesten hvor som helst. Men det er ingen måte å dyrke det hjemme, så hvis du vil gjøre det, husk det du trenger et solrikt sted tar hensyn til at det trenger et middelhavsklima, selv om det er allsidig og tilpasningsdyktig.

Genovese basilikum

Hvis du sår direkte i bakken, er det best å gjøre det i april eller gå videre til februar når det gjelder frøplanter. Unngå overvann Det er en plante som trenger bare litt vann for å forhindre at sopp dukker opp og røttene råtner.

Du kan bruke de ferske basilikumbladene når du vil, bare kutt blomster og voila! Hvis du i stedet vil tørke bladene, bør du la den buketter nede på et tørt, ventilert sted.

Myter om basilikum

Basilikum ble ikke alltid sett gunstig på. Selv om det i dag brukes på kjøkkenet, i helse og i kosmetikkindustrien, var det tidligere fryktet og hatet, forbundet med hat mot grekerne eller Satan, ansett som giftig eller med krefter for å avverge dårlig innflytelse.

Heldigvis visste han hvordan han skulle reversere sitt tap av prestisje, og i dag er det symbolet på kjærlighet i Italia, og i Mexico sies det at det tiltrekker seg formue så vel som en viktig ingrediens i verdens kokebok.

Genovese basilikum