Skip to content

Dyr kiwi i hagen

22 de juni de 2021

Det er ikke hyppig dyrking av kiwier i hagen av noe hus eller leilighet, selv om det ikke er noe som ikke kan gjøres. Bare du må ta hensyn til behovene til en plante som trenger en viss sjenerøs overflate for å utvikle seg.

Å nyte noen økologiske kiwier og velsmakende, er det nødvendig å vite at det er nødvendig å ha minst to planter, en hann og en hunn, samt nok plass og en viss støttestruktur for at denne klatreren kan spre seg.

I tillegg må det tas i betraktning at det er en plante som trenger å leve i et fuktig miljø slik at den ikke kan vokse på tørre eller varme steder.

For å forberede hagen

Nå, etter disse første uhellene, kan du oppmuntre deg til å gjøre det vokse kiwi og dermed sette dine ferdigheter på prøve i hagen. Det første er planere bakken og fjerne ugress at det kan være som de er skadelige for planten.

Da må du gjøre en gjødslet for å berike landet ogHvis mulig, tilsett kumøkking for å gjøre jorden mer svampete og for å assimilere den uorganiske komposten.

Kiwi

Som vi nevnte, trenger kiwi-planten en støttestruktur da det må ha veiledere for å regulere veksten. Strukturen må settes sammen med T-veiledere og deretter tenke på vanningssystemet. I de beste tilfellene vil det være drypp vanning, men hvis dette systemet ikke er tilgjengelig, kan manuell vanning fungere så lenge det er presist og i riktig dose.

Å kultivere

De beste tiden å plante kiwi er mellom november og februar, å kunne så plantene i tråd med et skille mellom 3 og 5 meter mellom plante og plante, og alltid ta vare på å plante 1 hann for hver fem kvinnelige trær.

Kiwi

Det er viktig å gjennomføre periodisk beskjæring for å lede plantene, selv om det også vil være nødvendig å utføre ytterligere to fruktbeskjæringer, om vinteren og om sommeren. Dette vil bidra til å ventilere og belyse planten. Tynningsteknikken, som fjerner visne blomster og frukt i dårlig forfatning, bidrar til å forbedre produksjonen.