Skip to content

Dyr verbena hjemme

22 de juni de 2021

Aromaen av verbena er rik og glatt, og det er derfor den er mye brukt i den kosmetiske industrien. De verbena er en urteaktig plante veldig vanlig at du kan vokse i din urbane hage Vel, det er ikke krevende.

Tør du å gjøre det?

Mer om verbena

Denne aromatiske planten er treaktig og bladene forblir stående gjennom hele året, selv om det er årlige varianter, da vi må huske at det er omtrent 250 forskjellige arter.

Når du dyrker den, bør du vite at det er en krypende plante så du må ha en litt sjenerøs overflate og være forsiktig med å dyrke planten med litt mellomrom mellom prøven og prøven siden den er spredt på bakken.

Verbena foretrekker også sand, lette, godt drenert jord. Det er ikke en krevende plante, fordi den er motstandsdyktig mot tørre forhold, så en ukentlig vanning vil være nok til å holde den i god stand. Tvert imot, det er best å ikke overvanne den.

Når det gjelder lysstyrken, blir verbena bedre hvis den er det utsatt for solen Selv om det som sagt er en ganske tilpasningsdyktig plante slik at den tåler halvskyggelige forhold. Det er en plante fra varmt til temperert klima så støtter ikke frost.

Ved såing er det best å gjødsle jorden først for å gjøre den rikere på næringsstoffer. Du kan dele unge skudd eller plante stiklinger, alltid i vannrett stilling. Den beste tiden å så frøene er høst og vår, og det anbefales å gjøre det i såbedet.

Verbena

Skadedyr og samling

Planten verbena er veldig motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer så det vil ikke by på store problemer. De viktigste fiendene som påvirker det er bladlus, et veldig hyppig skadedyr i alle typer planter, og Rød edderkopp.

De verbena innhøsting Det kan gjøres midt på sommeren, en måned etter blomstring. Da må du la den tørke hvis du vil dra nytte av aromaen.

Verbena