Skip to content

Dyrk dine egne meloner og vannmeloner!

22 de juni de 2021

Med den nye ankomsten av sommeren, sesongen med sommerfrukter som melon eller vannmelon. To matvarer som kan slukke tørsten vår på grunn av den store mengden vann de har. Det er ingenting som å dyrke din egen mat, så vi skal foreslå at du dyrker dine egne meloner og vannmeloner uten å forlate hjemmet ditt.

Ah, du har ikke en hage? Ikke bekymre deg. De er planter som de kan vokse uten problemer i en gryte, så lenge noen ting som vi vil fortelle deg nedenfor blir tatt i betraktning.

Cucumis melo (melon)

Melon plante

De melon eller meloner, hvis vitenskapelige navn er Cucumis melo, er en årlig krypende urteaktig plante som er hjemmehørende i praktisk talt hele planeten. Den ble allerede dyrket i det gamle Egypt (for rundt 5000 år siden) for frukten, melonen, som har en søt smak.

Frøene trenger varme å spire, derfor er den ideelle såtiden om våren, etter at risikoen for frost har gått. Vi vil kunne samle fruktene omtrent 4-5 måneder etter at vi har sådd dem.

Citrullus lanatus (vannmelon)

Vannmelon

De vannmelon, hvis vitenskapelige navn er Citrullus lanatus, er innfødt på det afrikanske kontinentet. Det er en årlig krypende urteaktig plante, mye dyrket i mange deler av verden, spesielt i Asia.

Frøene blir sådd i vår. Og plantene blomstrer mot begynnelsen av sommeren. Vi vil kunne begynne å høste fruktene i august-september.

Råd

Gul melon

Såsenger

Vi kan bruke som såbed alt vi kan tenke oss: skuffer, yoghurtkopper, iskremer (plast) osv. Vi vil fylle den med substrat for frøplanter, og vi vil plassere maksimalt to frø i hver, i full sol og med hyppige vanninger for å holde jorden alltid fuktig.

Transplantasjon

Transplantasjonen vil bli utført når plantene har gjort det to til tre par ekte blader. Først da vil det være på tide å flytte dem til bakken eller til større potter.

Til jorden

Hvis vi planter plantene våre på land, vil det være praktisk å legge igjen en avstand på minimum 40 cm mellom dem, slik at de kan vokse ordentlig og dermed bære en større mengde frukt.

Vanning bør være praktisk talt dagligspesielt hvis vi lever i et tørt klima.

Pottet

For å dyrke meloner eller vannmeloner i potter, vil det være viktig har store potter eller veldig store, eller til og med lage dem selv ved å resirkulere et dekk.

Å være krypende planter, vil vi ha slike potter På gulvet slik at de kan dyrke stilkene sine uten problemer. Vanning bør også være hyppig, men unngå vannlogging.

Og nå ja, det er bare vent til fruktene modnes for å kunne nyte dem. Ha en god høst!