Skip to content

Dyrker en Phalaenopsis orkide

18 de juni de 2021

En av orkideene lettere å vokse og ta vare på er den Phalaenopsis. Blomstringen av disse vakre plantene varer i mange uker og klarer å gi en varig skjønnhet hjem og er at når blomstringen er over, orkide vedlikehold fokuserer på helsen til plantene, god pleie av orkideen etter den faste blomsten, planten for fremtidig blomstring og utviklingen av den nye knoppen.

De orkidépleie etter blomstring ligner det på når plantene er i blomst, og takket være noen triks kan du til og med få blomsten tilbake igjen for en ny blomstring av spektakulære blomster.

Opprinnelse og type orkideer

type orkideer

Det er rundt 60 arter av Phalaenopsis orkideer i verden, siden denne typen blomster er innfødt i tropiske asiatiske land, inkludert Filippinene, Borneo, Java og andre steder.

Du må vite at det er det tusenvis av Phalaenopsis-hybrider, alt fra merket hybrid, klassisk hvit (ofte kalt møll orkide) og andre typer varianter. Det eneste du trenger å vite for å kunne dyrke en orkide på den beste måten er å følge disse tipsene:

Lys:

Phalaenopsis orkideer er blomster som trenger lite lys og de liker ikke direkte sollys i det hele tatt, siden de kan brenne.

Gjødsel:

Bruk spesiell orkide gjødsel ukentlig i vekstsesongen.

Temperatur:

Generelt er Phalaenopsis orkideen ansett som en aktivt voksende plante, som liker varme temperaturer, men de kan tilpasse seg temperaturen som vanligvis finnes i ethvert hjem, men husk at jo høyere temperaturen er, desto større er behovet for vann som planten trenger.

Omsorg og dyrking av Phalaenopsis orkideer

Omsorg og dyrking av Phalaenopsis orkideer

Bry seg om phalaenopsis orkideer bærer et sett med enkle instruksjoner sammenlignet med mange andre orkideer, og det er sannsynligvis grunnen til at denne planten det er en av de mest dyrkede.

De fleste Phalaenopsis kan bli tvunget til å blomstre gjennom den gamle blomsten, og deretter fjerne stammen, som noen få arter vil blomstre bare fra gamle stilker som ikke skal kappes.

De møll orkideer De vanligste er typen som krever at den gamle stammen fjernes etter en sekundær blomstring, og det handler bare om å vokse planter som er kraftige og sunne, siden Phalaenopsis kan gi mange blomster per stamme.

Når den siste blomsten forsvinner, kan du ckutt stammen tilbake omtrent to inches fra bakken Med en ren, skarp kniv vil dette ikke bare forbedre utseendet til planten, men det vil unngå å kaste bort energi ved å opprettholde en svindel som er død og ikke i stand til å produsere.

Alternativt kan du prøv å få den gamle stammen til å blomstre igjen, kutte stammen igjen på en sunnere måte.

Du kan gjenkjenne nodene ved trekantet arrform på stammen og det er at den vil blomstre igjen bare i den øvre delen av de grønne blomstene, og hvis den har blitt fra gul til brun, skjær den fem centimeter fra bakken og fortsett med normal pleie av orkideen.

Orkideer krever veldig spesifikke forhold for å blomstre, hvorav de fleste ikke finnes innendørs, så hvis du vil prøve å tvinge planten til å blomstre, flytt den til et område der temperaturen er mellom noen få femten til tjue grader, men vær forsiktig der du plasserer den fordi planten trenger det sterkt, indirekte sollys om dagen.

Som du vil se, dette det er en veldig delikat plante, men hvis du tar rådene våre til punkt og prikke, dette vakker plante Det vil være i stand til å vare lenge, så skjem bort det til det fulle.