Skip to content

Forskjellen mellom grønnsaker og greener, vet du det?

15 de juni de 2021

Er du så spent som vi er på å ha en sunn ernæring? Da vil du sannsynligvis oppfylle forutsetningen for «Fem om dagen», det vil si fem daglige porsjoner av rå og kokte grønnsaker, i forskjellige farger og teksturer.

På denne måten sørger du for at alle typer næringsstoffer de er innlemmet i kroppen din. Det er interessant å merke seg at kategorien «grønnsaker» beskriver et bredt utvalg av arter inkludert frukt, grønnsaker, grønnsaker, korn og belgfrukter. Med frukt, korn og belgfrukter er det ingen mulig forvirring, men det er viktig å vite likheten og forskjellen mellom grønnsaker og belgfrukter, for å komponere et næringsrikt, variert og sunt kosthold.

forskjellige typer grønnsaker

Det er veldig vanlig å kalle alle planter for «grønnsaker». andre grønnsaker enn frukt, korn eller belgfrukter. Mange tror at forskjellen mellom grønnsaker bare er et spørsmål om farge, fordi ordet «grønnsaker» fremkaller grønt. Derfor vil grønnsaker være de grønne bladgrønnsakene som vi bør innlemme i dietten som salat, chard, spinat eller ruccola.

Du må vite hvordan du kan skille grønnsaker fra grønnsaker

Noen klassifiseringer inkluderer grønnsaker, andre grønne grønnsaker som kål, brokkoli og rosenkål, siden av disse artene bruker vi ikke bladene, men blomsterstanden. Videre, i andre tilfeller, alle spiselige deler av grønne planterEnten de er frukt, stengler, blader eller røtter, regnes de som grønnsaker.

Imidlertid, den forskjellen mellom grønnsaker og grønnsaker det går langt utover farger. Hvis det bare var et spørsmål om farge, ville noen grønnsaker være grønnsaker i noen regioner og ikke andre. Enten ville den samme grønnsaken være en grønnsak, eller så ville den ikke være i samsvar med fargen på den spiselig del, som i tilfelle lilla salat eller grønn salat, og rød eller gul paprika eller grønn paprika.

Før du diskuterer videre og kommer til enighet, er det best å gå til opprinnelsen til all kunnskap, ordboken og ordboken til Royal Spanish Academy informerer oss om følgende:

  • Grønnsaker: Grønnsaker, spesielt grønne bladgrønnsaker.
  • Plantemat: Spiselig plante som dyrkes i frukthagen.
  • grønnsakstomt: Land med større utvidelse enn frukthagen, bestemt til dyrking av grønnsaker og frukttrær.
  • Grønnsakshage: Land med kort utvidelse, generelt inngjerdet, hvor grønnsaker, belgfrukter og noen ganger frukttrær plantes.

Hvis vi refererer til ordboken, ville det være klart at alle hageprodukter, uansett farge, form eller størrelse og uansett hvilken spiselig del de var, disse er grønnsaker. Grønnsakene i denne kategorien vil være grønnsakene hvis det spiselige partiet er det grønne bladet.

Selv om det er litt vanskelig for oss å avklare fordi ikke engang ekspertene, den berømte kokker, ernæringseksperter og spesialister i mat har vært i stand til å være enige, er det interessant å analysere likhet og forskjell mellom grønnsaker og greener i henhold til forskjellige kriterier.

Forskjellen mellom grønnsaker og grønnsaker

Spiselig del

Alle grønnsakene som bladet er fortærtuansett farge, ville de være grønnsaker.

Spiselig delfarge

Alle de grønnsakene der spiselig del er grønnDe er grønnsaker; hvis det har en annen farge (gul, oransje, rød og deres forskjellige nyanser), er de grønnsaker, bortsett fra de som er varianter av en grønnsak (som lilla salat, som er en grønnsak, eller rød paprika, som er en grønnsak).

Tilberedningsmetoder

Grønnsaker kan serveres rå eller kokt, men grønnsaker serveres vanligvis kokte.

Vanninnhold

Grønnsaker de er rikere på vann enn grønnsaker (99% vann).

denne typen grønnsaker er typiske i juniKarbohydratinnhold

Grønnsaker inneholder ikke karbohydraterMens grønnsaker er rike på dette næringsstoffet, inneholder til og med grønnsaker praktisk talt null vegetabilske fettstoffer, mens mange grønnsaker gjør det.

Fiber

Grønnsaker de er rikere på fiber enn grønnsaker, spesielt den ufordøyelige fiberen (cellulose) som er veldig nyttig for fordøyelsen og mens de er frisk, velsmakende og naturligHusk å konsumere fem om dagen.

Som du kanskje har lagt merke til, forstå forskjellen mellom grønnsaker og greener er nøkkelen til å innlemme fem porsjoner grønnsaker per dag med forskjellige teksturer og farger, både rå og kokt, enten det er frukt, grønnsaker, grønnsaker, korn og / eller belgfrukter.