Skip to content

Dyrking av kinakål

20 de juni de 2021

De kinakål Det er en hagebruk som ennå ikke er kjent, men som gradvis sprer seg mer i hele Europa. Den minner veldig om romansalat, selv om den har en annen opprinnelse. Faktisk er det fra den andre delen av verden, Fjernøsten.

Det er veldig enkelt å vedlikeholde, og det tar bare tre måneder å utvikle seg nok til å bli samlet, noe som er veldig interessant, synes du ikke?

Hvordan dyrke kinakål

kinakål

Hvis du vil lage en annen salat, lite kalorier og veldig sunn, er det første du selvfølgelig kan kjøpe frøene til denne planten om våren, i barnehager eller landbruksbutikker. Vel hjemme, de vil bli sådd i frøplantebrett, setter maksimalt to frø i hver alveolus, med universal dyrkingssubstrat.

Det er viktig at såbedet utsettes direkte for direkte sol og at jorden alltid er fuktig, siden ellers vil ikke frøene spire eller plantene vil komme veldig svake ut. Og dermed, du må vanne ofte, unngå å la jorden tørke ut. På denne måten vil de begynne å spire etter 3-7 dager.

Når de når en minimumshøyde på 5 cm, vil de bli flyttet til større potter eller til hagen, hvor de blir plantet i rader med en avstand på 20-30 cm mellom seg.

Brassica rapa var.  chinensis

Fra da av vil de begynne å bli gjødslet med organisk gjødsel, som guano, gjødsel, ormstøp eller kompost. Så de vil vokse opp sunne og sterke. Selv om vi, ja, for å unngå å bli påvirket av skadedyr og sykdommer, må vi fjerne ville urter som kan vokse rundt dem, og behandle kinakål med Neem Oil for å unngå bladlus, rød edderkoppmidd, hvitflue og hvitluke. Det gjør heller ikke vondt å gjøre forebyggende behandlinger med naturlige soppdrepende midler, som f.eks kobber eller svovel om våren, slik at soppene ikke kan skade dem.

På denne måten vil du ha en utmerket høst.