Skip to content

Dyrking og egenskaper av romansk salat eller brokkoli

12 de juni de 2021

Dette er en årlig grønnsak som har en ganske rett stamme Den ender med en blomsterstand som er gul og grønnaktig i fargen, som igjen består av lateralt voksende blader som dekker den.

Bladene på romanesco er langstrakte med et bølget utseende, de har en farge på en ganske mørk olivengrønn tone med en nerve i midten som er hvit. Den delen som brukes av denne planten er dens blomsterstand Den består av en stor gruppe blomster som har et spiss utseende.

Dyrking av romanesco

Dyrking av romanesco

Denne typen salat har ikke mange krav til sollys som med jordens sammensetning.

Det er anbefalt fjern den med jevne mellomrom å kunne opprettholde nevnte plante under de beste forholdene for dyrking, samt å forhindre at ugress dukker opp.

Når vi sår dem, må vi huske på det skal være omtrent 40 cm fra hver plante og ca 70 cm mellom hver av sporene eller linjene. På den annen side er det en plante som tilpasser seg veldig godt til å vokse i en gryte som har en minimum bredde på ca 20 cm samt høyde.

Når det gjelder vanning, denne salaten har ikke for mange krav til mengden vann den trenger. Vi må utføre disse vanningene sjeldent, og når vi dyrker den i en gryte eller i forskjell i en planter, er det nødvendig at disse vanningene gjøres litt oftere, siden de plantes på denne måten har en tendens til å dehydrere mye mer raskt, spesielt i sommermånedene.

Rett tidspunkt når vi kan starte med samling av romanescoDet er på det tidspunktet det er fullt utviklet og er kompakt, hvis det går utover modenhet, blir det mye mykere og får det til å samle inn.

For oppgaven med å samle, vi må ta et kutt med kniven i kofferten og i den delen av basen til pelleten.

Egenskaper av romansk salat

Egenskaper av romansk salat

Som med resten av grønnsakene skiller den seg ikke ut for mengden protein den har eller for fettinnholdet, til tross for at dette er et bidrag i små doser essensielle fettsyrer som f.eks. omega 3 og omega 6; mindre for karbohydratinnholdet den har, til tross for at en del av disse er helt sunne løselige fibre som er til stor hjelp for å senke kolesterolnivået.

Men det er verdt å markere i sin høyt vitamin C-innhold og også på grunn av vitamin K, som kalles antihemorragisk og som spiller en veldig viktig rolle i blodpropp.

Likeledes er det veldig viktig å utmerket bidrag i antioksidanter og vitamin E, som vanligvis er litt særegent i de produktene som har lite fettinnhold. Men vi kan også blant komponentene finne en utmerket mengde folsyre, så vel som andre vitaminer som tilhører gruppe B, mer spesifikt det er vitamin B2 og B6.

Folsyre er viktig for forekomst av DNA-syntese på tidspunktet for opprettelsen av nye celler, samt å være i stand til å produsere røde blodlegemer og hvite blodlegemer. Og på den annen side vitamin B6 Det er til stor hjelp, siden det har kapasiteten i stoffene som er ansvarlige for å regulere humøret vårt, så vel som å gripe inn i funksjonen til å produsere energi og samtidig i ytelsen til musklene.