Skip to content

Eddis UTENDØRS hage i Ohio

21 de mars de 2021

Japansk lønn underplantet med pioner, Knockout rose, soldrops, Geranium pratense, Rozanne geranium, fittevilt, orientalske liljer, hostas og hellebores. Dette området er også fullt av vårpærer.

Dagens bilder er fra Eddi Reid i Columbus, Ohio. Vi besøkte Eddis innendørs hage i forrige måned (oppdater ditt minne HER), men jeg fant bare flere bilder i den rotete innboksen min (jeg er en fryktelig husholderske i innboksen …). Nå ser vi utenfor! Eddi sier, «Vi lever på 11 dekar leire. Syv dekar er beite og gress med en dekar som en dam og resten av huset og hagen. Selv om hagearbeid alltid hadde vært en interesse, var det ikke mye tid til å hengi det til en lidenskap frem til pensjon og en tomt rede – liksom! Nå er hagen min et tilfluktssted og et sted med glede og fred hvor jeg kan «pottemaker» (ektemannens beskrivelse for alt jeg gjør) til mitt hjerte. Mannen min gjør alt det mannlige arbeidet og vi har litt hjelp med oppgaver kan vi ikke helt klare oss selv. Mellom oss alle klarer vi å holde ting slags «ryddige». » Litt ryddig …. Jeg tror det beskriver hagen min på en GOD dag! Hagen din ser fantastisk ut!

______________________________________________
Vil du få (G) arden (P) hoto (o) f (D) ay levert til innboksen din hver morgen? KLIKK HER!
Vil vi ha det har Hagen din, eller en hage du nylig har besøkt, i GPOD? KLIKK HER!
Vil se hvert innlegg som noensinne er publisert? KLIKK HER!
Vil søk i GPOD etter STATE? KLIKK HER!
Og sist men ikke minst, sjekk ut GPOD Pinterest-side, hvor du kan bla gjennom alle innleggene i kategorier … moro! KLIKK HER

Snøballviburnum som jeg vokste fra en fastgjort gren.
Gule flagg iriser ved siden av dammen, støttet av cattails.
Liljehagen. Lavendel i forgrunnen ble nesten utslettet den siste vinteren.
Tigerlilje
En koppplante – ca 7 meter høy. Krysset mellom blader og stilk holder dugg eller regn som finker drikker fra. Blomstene er pollinatormagneter.
Utsikt fra oppkjørselen
Wildflower strip – gaillardia, coneflower, goldenrod, Queen Annes blonder, søte William dianthus og mange andre i løpet av våren til høsten. Vi hadde honningbier hekkende mellom kjellerveggen på grunn av mengden av gullrør. Det er en annen historie!
Nok et villblomstområde. Blå lobelia og teazle.
Dette er Stephen’s Garden, plantet til ære for sønnen vår som gikk bort i 2008. Hvert tre og plante her er valgt av familie og venner. Den vakre hestekastanjen ble gitt av hageklubben min, spesielt som en påminnelse om en lund med gamle trær i England hvor Stephen og hans eldre bror elsket å gå. Den lille sukkerlønnen er en frøplante fra søsterens hage. Området er underplantet med hundrevis av narcisser. Det er også trehyacint, krokus, allium og forskjellige andre hjortesikre gjenstander.
Stephen’s Garden. Peoner, gul baptisia osv. Treet er en ramshorn-pil. Denne hagen grenser til villblomster langs kanten av dammen.
Redtwig dogwood, forskjellige hostas, crabapple, rosa dogwood, vinca og søt woodruff, med liljekonvall, Salomons sel og fioler. Loggene er høflige av Emerald Ash Borer!
Japansk lønn, crabapple, hostas, hellebores, heucheras, agastache, brunnera, pulmonaria og «Golden Basket» sedum, som brukes i forskjellige områder som bunndekke. Det er også bregner og påskeliljer tidligere på våren.