Skip to content

Egenskapene til kyllinggjødsel

5 de juni de 2021

Kyllinggjødsel eller bedre kjent som kyllinggjødsel er en av komponentene som har en naturlig opprinnelse og som har det største antallet næringsstoffer. En gjødsel med høyt innhold av organisk materiale er veldig nyttig for å gjødsle planter og kyllinggjødsel er en av de mest kjente gjødselene.

Kyllinggjødsel kan brukes både i hagebruk og i omfattende avlinger. Imidlertid er ikke alt bra, det har også ulemper. Vil du vite alt om kyllinggjødsel?

Hva inneholder kyllinggjødsel?

Kyllinggjødsel eller kyllinggjødsel

Kyllinggjødsel er et av de mest anbefalte produktene av organisk opprinnelse for å gjødsle en jord. Næringsverdien er veldig høy, faktisk Mengden av essensielle næringsstoffer som nitrogen, fosfor og kalium er utmerket for å kunne glede seg over å ta vare på en hage eller en hage som uten tvil vil bli stadig sunnere.

For å gi deg en ide, her er en liste over næringsstoffene i kg / tonn den inneholder:

 • Nitrogen (N): 34,7
 • Fosfor (P205): 30,8
 • Kalium (K2O): 20.9
 • Kalsium (Ca): 61,2
 • Magnesium (Mg): 8,3
 • Natrium (Na): 5,6
 • Løselige salter: 56
 • Tørr organisk materiale: 700%

Egenskaper for kyllinggjødsel

Kyllinggjødsel har store mengder karbon som brukes i omdannelsesprosessen til humus som fungerer som kompost. Problemet er at når det brukes i omfattende avlinger, trengs store mengder av dem for å være effektive og kostnadene stiger.

Det er en av de mest konsentrerte gjødselene som finnes, til og med mye større enn kua. Dette skyldes fôring som kyllingene får. Denne dietten er basert på konsentrater som har en mye større mengde næringsstoffer enn de som konsumeres av kua som kombinerer maten med gresset.

Kyllinggjødsel skal ikke tørkes i solen, ellers kan ikke mikroorganismer transformere komponentene til råvarer.

Det er kjemiske produkter som er mikroorganismer som påføres kyllinggjødsel, for å akselerere transformasjonsprosessen, unngå lukt og påskynde herdingen, det gjør også egenskapene den inneholder mer effektive.

Hvordan lager du kyllinggjødselkompost trinn for trinn?

For produksjon av kyllinggjødsel du må være forsiktig med fluene, siden nedbrytningsprosessen og fuktighetsinnholdet brukes av dem til å legge eggene sine. Derfor anbefales hagebrukere å bruke kyllinggjødsel når den har modnet eller herdet.

Hvis du vil gjøre det i frukthagen eller hagen din, er dette trinn for trinn du bør følge:

 1. Finn et tørt sted beskyttet mot sol og regn på landet ditt, som ligger langt fra huset.
 2. Deretter bør du blande tre deler fersk kyllinggjødsel med en del sagflis og to deler vann.
 3. Til slutt bør du fjerne den annenhver eller tredje dag til den har mistet all fuktighet og har fått en mørk brun farge.

Hvordan bruke kyllinggjødsel?

Kyllinggjødsel, som det også er kjent, brukes på en enkel måte. Faktisk, du må bare spre den på bakken ved hjelp av for eksempel en hakke. Du kan også legge litt til plantene du har i potter, men det er veldig viktig at det er omtrent 10, 20 eller maksimalt 30 gram, selv om du kan øke dosen opp til 100 gram hvis plantene som skal befruktes blir i potter med en diameter på omtrent 50 centimeter eller mer.

Uansett, I tvilstilfelle er idealet å ta mindre enn det man først trodde; og hvis du har kjøpt den i et barnehage, følg indikasjonene som blir spesifisert på emballasjen.

Overflødig kompost, enten kjemisk eller naturlig, vil føre til rotproblemer til det punktet hvor planter kan ende opp med å tørke ut.

Hvor mye gjødsel produserer en høne?

Høna produserer gjødsel av høy kvalitet

En høne produserer mellom 100 og 150 gram hver dag, men dette betyr ikke at alt kan brukes, siden det vil avhenge av hvor dyret er. Det vil si at det ikke er det samme å vokse opp i frihet eller i et avgrenset, men bredt område i hagen, enn i et annet der bakken er asfaltert. I sistnevnte er mengden som kan brukes større, siden det er lettere å samle inn.

Hvor får man kjøpt?

Hvis du ikke har kyllinger og ikke kan / vil ha dem, har du alltid muligheten til å kjøpe kyllinggjødsel laget. For det er alt du trenger å gjøre å klikke.

Med denne kyllinggjødselen vil vi ha en perfekt gjødsel for plantene våre, og det beste av alt er at den er naturlig.