Skip to content

Egenskaper, egenskaper og dyrking av Kumato-tomaten

12 de juni de 2021

Kumato-tomaten er også kjent under navnene på svart tomat, russisk svart tomat eller også som Krim svart tomat.

Dette er en variant som har en vekst som er mellom 80 og 90 cm høy. Fargen på denne frukten er generelt brun med mørkerøde toner med grønne striper på toppen, og det er også en frukt med en ganske søt smak.

Kumato tomategenskaper

svart tomat, russisk svart tomat eller også som Krim svart tomat

Bortsett fra denne særegne fargen som gjør den annerledes, (sammenlignet med den røde tomaten som vi vanligvis kjenner), som vi allerede har nevnt, kumato tomat har en smak som er mye søterePå grunn av fruktoseinnholdet kan du se noen få syreinnhold.

En annen egenskap som vi kan nevne om kumato-tomaten er fasthet og også mengden juice den har.

Når vi kutter tomaten, denne har muligheten til å vare litt lenger enn en rød tomatPå grunn av tekstur kan den oppbevares litt lenger.

Kumato tomategenskaper

  • Rik på vitamin A og vitamin C.
  • Høyt innhold av magnesium og kalium.
  • Det har ingen kolesterol og ingen mettet fett.
  • Det gir kroppen vår bare ca 30 kalorier per 100 g.
  • Den har evnen til å styrke immunforsvaret vårt.
  • Det er nyttig for god hjertehelse.
  • Det anbefales for de som lider av høyt blodtrykk.
  • Den har vanndrivende og avgiftende egenskaper.

Kumato tomatdyrking

Det er en plante som har få krav til temperatur, hvis vi sammenligner det med aubergine eller pepper. Den ideelle temperaturen er vanligvis mellom 20 og 30 ° C på dagtid og mellom 17 ° C om natten.

En temperatur som overstiger 30 eller 35 ° C kan forårsake produksjonsskader av frukt, fordi eggløsningene har en ustabil utvikling, som panta. Hvis temperaturen er under 12 ° C, kan det på samme måte forårsake problemer i utviklingen.

Fuktigheten som er nødvendig for en god dannelse av kumato-planten er mellom prosenter på 60 og 80%. Hvis luftfuktigheten overstiger disse prosentene, kan det oppstå luftbårne sykdommer, så vel som sprekker i fruktene, noe som gjør gjødsling komplisert, siden det får pollen til å komprimere og forårsake abort av noen av blomstene.

Kumato tomatdyrking

Et annet problem som kan oppstå på grunn av overflødig fuktighet, er sprekker i noen av fruktene og hvis fuktigheten er mye lavere enn prosentandelen som vi allerede har nevnt, gjør det det veldig vanskelig for pollen å fikse på stigmaet som blomsten har.

Hvis kumato-tomatplantene ikke får den nødvendige mengden lys, kan det ha negative effekter på prosessen med blomsterdannelse, befruktning og også i den generelle utviklingen av planten.

På den annen side er dette en plante som har få krav på bakkenMen det trenger jorda for å ha utmerket drenering.

De pleier å foretrekke en jord som har en struktur som er kiselaktig, så vel som leireholdig og en rikelig mengde organisk materiale. Imidlertid har den muligheten til å ha en utmerket utvikling i en jord som er leiraktig og samtidig sandaktig.

Hvis vi snakker litt om pH, har jorden for denne planten muligheten for å være litt sur eller lett alkalisk hvis den er ordentlig pusset.

Kumato-tomaten er en av artene som dyrkes i drivhus og ha evnen til å tåle saltnivåer, enten i jorda eller i vannet som brukes til vanning.