Skip to content

Egenskaper, fordeler og bruk av purre

16 de juni de 2021

Purren Det er en grønnsak som har blitt dyrket siden antikken, Den er preget av den hvite pæren som er dannet i bunnen av bladene og vanligvis er den delen vi spiser. Som mange mennesker, vi bruker det mest som krydder når vi lager mat, for den karakteristiske smaken som den gir til måltidene våre, selv om den i tillegg til å tjene som krydder vi kan spise det rå eller vi kan tilberede puréer, kaker eller hvis vi foretrekker å bruke dem i soufflé.

Purre er en grønnsak som tilhører familien av løk og hvitløk, siden de er liljeplanter, men det skiller seg fra disse andre fordi pæren er mindre og langstrakt, selv om de deler mange av dens egenskaper. Denne grønnsaken det er en ganske motstandsdyktig plante til klima der det er veldig kaldt og vanligvis blir sådd de siste månedene av vinteren, siden vi kan dyrke de første plantene som vi har sådd på våren.

grønnsak med mange fordeler

Denne grønnsaken har det vitenskapelige navnet Allium grøt, men det er også kjent under forskjellige navn, for eksempel skjøten, hvitløksledd, hvitløks purre, purre, løk purre eller som en felles løk og er en plante som kommer fra Europa og Vest-Asia.

Denne planten har en ganske rik rotdannelse og de har en hvit farge, stammen har sin plass på at de tar form av en plate, slik det skjer med hvitløk og løk. På denne måten, på denne stammen er bladene plassert og danner den karakteristiske pæren, som denne gangen er langstrakt og hvit. Purrenes blad er grønn i fargen og har en flat form, som noen ganger kan være ca. 40 eller 50 cm høye.

Den har en litt mild smak og mye søtere enn den til løk.

Som vanlig, purren blomstrer i løpet av sitt andre år etter å ha blitt sådd og produserer også noe avrundede svarte frø. Og selv om de er veldig kalde resistente planter Som vi allerede har nevnt, foretrekker de klima med noe tempererte temperaturer og høy luftfuktighet, med ganske dype jordarter, rik på næringsstoffer og friske.

Purreegenskaper og fordeler

På samme måte som løk og hvitløk, purre har et høyt innhold av svovelkomponenter, hovedsakelig aliciana, som gir denne grønnsaken et høyt innhold av antibakterielle, vanndrivende og sirkulasjonsegenskaper.

Purre blir generelt sett på som et godt antibiotikum av naturlig opprinnelse, siden det er ganske ideelt å eliminere mikroorganismer som kan forårsake et stort antall tarmsykdommer.

Spiser mye purre i vårt daglige kosthold, vi det vil være til stor hjelp for å forbedre forholdene i tykktarmen og bortsett fra dette, for å unngå unormalitet som forråtnelse i tarmen som kan forårsake mye flatulens eller ubehag som diaré.

purre fordeler

I en annen forstand, det høye seleninnholdet kan hjelpe oss med å styrke kroppens forsvar, siden de bidrar som en av matvarene som gir mer beskyttelse mot utseendet på noen sykdommer som kan være smittsomme. Purre er en grønnsak som kan hjelpe oss med å forbedre sirkulasjonen, siden forbindelsene med høyt svovelinnhold, gir denne planten fluidiserende egenskaper som er til stor fordel for blodet.

Disse komponentene av stor betydning som alliin og ajoene, hjelper kroppene våre å unngå dannelse av tromber eller blodpropp i blodet.

Hvis vi forbedrer blodsirkulasjonen, er forbruk av purre ganske ideell for de som presenterer varianter av sirkulasjonssykdommer som er relatert til årsaken til dårlig sirkulasjon, blant hvilke vi kan nevne diabetes, kolesterol, fedme, hjerteinfarkt, angina pectoris eller noe annet som er skadelig for blodsirkulasjonen. I sin tur anbefales det for folk ikke spise eller kutte ned på matvarer som inneholder mye salt og også matvarer med høyt mettet fett.

På den annen side, hans høyt sinkinnhold kan være til stor hjelp for oss å bidra i kampen mot mangelen på generering av arteriene, slik at den, sammen med dens evne til å fortynne blodet, gjør purren til en av de mest egnede matvarene for forebygging av noen av sykdommene som kan genereres i venene, som åreknuter og hemoroider.

purre bruker

En annen fordel som vi kan nevne er at forbruket av purre hjelper oss med å senke kolesterol og triglyserider.

Ifølge studier som er utført, er det bevist at en diett som er basert på grønnsaker som purre i dette tilfellet, kan være til stor hjelp for å senke innholdet av kolesterol og triglyserider, som hjelper arteriene å holde seg under de beste forholdene og kan også forhindre vaskulære ulykker som er relatert til kolesterolnivået i blodet.

Vi kan også implementere denne grønnsaken som behandling for forstoppelse, siden dets høye sliminnhold gir egenskaper som er indikert for denne behandlingen. Fiberen i purren kan gjæres av bakteriene i tykktarmen og hjelper oss med å øke den fermenterende mikrobiota, som hjelper til med å forhindre sykdommer som tykktarmskreft.

En annen grunn til at det er bra å implementere purren i kostholdet vårt, er på grunn av bruken den har for å representere en bra vanndrivende, siden det på grunn av dets egenskaper er veldig gunstig å eliminere væsker i kroppen.

Den brukes mye til øke urinen og være i stand til å eliminere stoffer i tilfelle personen har fedme eller væskeretensjon. Det kan også hjelpe oss i urin sykdomsforebygging, i dannelsen av steiner eller steiner i nyrene, og bortsett fra dette, anbefales det for behandling mot høyt blodtrykk, på grunn av det høye kaliuminnholdet som hjelper til med å balansere saltinnholdet i måltidene.

Selv om det virker litt rart, kan purren også hjelpe oss i luftveiene. Hvis det tygges (spesielt rå), purren avgir oljer med bakteriedrepende egenskaper Som vi allerede har nevnt, hjelper de å dekontaminere nese og hals av bakterier som kan være skadelige, ved å bli inhalert når vi puster.

I tillegg til å være en mat som vi kan bruke som krydder slik at måltidene våre har en god smak, er det andre bruksområder som vi kan implementere purren, som i dette tilfellet er naturlige medisiner, som vi klarer å få mest mulig ut av alle eiendommene og fordelene.

Måter å konsumere purre på

purren er full av fordeler og eiendommer

  • Purre te: Hvis vi lærer oss å tilberede purre, kan vi bruke den til luftveisplager.
  • Rensende buljong for vekttap: Som vi allerede har nevnt, kan vi bruke purren i kombinasjon med andre grønnsaker for å unngå forstoppelse og væskeretensjon.
  • Hvitløk og purre suppe for behandling av høyt blodtrykk: en oppskrift som er til stor hjelp i denne sykdommen på grunn av dens egenskaper til å senke blodtrykket.