Skip to content

Plante purre

3 de juni de 2021

En av ledsagerne til enhver suppe par excellence gjennom historien er purren. Det er en avling som gir rettene en utrolig smak, og mange oppskrifter inkluderer den. En av fordelene den gir over andre avlinger er at du kan plante purre gjennom året. Hvis vi ønsker å plante purre i hagen vår, trenger vi ikke å vente på noen spesifikk tid på året.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskapene og hva du bør ta i betraktning for å lære å plante purre.

Hovedtrekkene

så purre

Vi snakker om at purre, som hvitløk, har eksepsjonelle ernæringsegenskaper. Det er en plantetype med mange sunne egenskaper som bør inkluderes i alle typer dietter. På denne måten får vi kroppen vår til å innlemme de nødvendige næringsstoffene for riktig funksjon. Vi skal markere hva som er de viktigste egenskapene som purren har:

  • Antiseptiske og fordøyelsesegenskaper. Det er veldig bra for de som har problemer med fordøyelsen.
  • Mykgjørende, avføringsmiddel og tonic egenskaper. Det er perfekt for de som har problemer med å gå på do.
  • Den inneholder store mengder vitamin A, B, C og PP.
  • Blant mineralene de inneholder har vi svovel, brom, kalsium, sink, natrium, fosfor, magnesium, jern, kobber og klor.

Alle disse egenskapene gjør purren til en veldig interessant type plante når det gjelder å legge den til dietten. De kan tilberedes på forskjellige måter, og hvis de dyrkes uten kjemisk tilsetning av både gjødsel og herbicider, vil de ha mye bedre egenskaper og smak.

Plante purre

hvordan man sår purre

Vi skal se hva som er de forskjellige aspektene du må ta i betraktning når du sår purre. Først av alt, ta hensyn til tiden på året. Som vi har sagt før, kan det sås praktisk talt hvilken som helst del av året. Det er imidlertid mye bedre å så i løpet av månedene som går fra februar til juli og september. Siden de er avlinger som tilpasser seg god temperatur og årstid, er det ikke nødvendig å vente på et bestemt tidspunkt. Når vi vet hvordan vi skal plante purre, må vi vite det høsten tar bare ca. 5-6 uker fra såingen.

For å begynne å så purre må vi vite at landet må være veldig flyttet og tidligere jordbearbeidet. I tillegg må den inneholde noen egenskaper som er nødvendige for at disse avlingene skal utvikle seg godt. Blant disse egenskapene finner vi et høyt innhold av organisk materiale, en frisk og løs tekstur. For å gjødsle jorden og inneholde næringsstoffene som avlingen trenger, kan organisk materiale brukes i form av gjødsel eller kompost, men som er veldig nedbrutt. Det ideelle er å bruke noen plantesteder som har hatt nok gjødsel som tomat- eller aubergindyrking.

Når det gjelder å plante purre, ser vi at det er ganske enkelt. Denne campusen er laget for å fremskynde prosedyrene. I tilfelle de dyrkes med frø, må frøet innføres ca. 10 centimeter dypt. I alle fall må vi la det være mellomrom på omtrent 10 centimeter mellom hver plante, slik at de ikke gidder når det gjelder å dyrke eller konkurrere om jordressurser.

Innhøstingstiden er kjent når stilkene når omtrent 15-20 centimeter i høyden.

Krav

dyrking av avlinger

La oss se hvilke krav som avlingen trenger. Først av alt er soleksponering. Uten langvarig soleksponering vil ikke disse avlingene kunne utvikle seg. Purre er ganske rustikke planter som takler veldig godt med nesten alle typer klima. De er vanligvis kaldtette, slik at de kan komme gjennom vintrene uten problemer. Dyrking kan startes tidlig på våren for å øke hastigheten på veksten. I alle fall fører en varmere og behageligere temperatur til at disse avlingene vokser mye sterkere. Vi snakker om temperaturer som er mellom 18-25 grader.

I løpet av de varmere somrene og med lite nedbør, må vi vanne oftere for å bevare jordfuktigheten. Som vi har sagt før, for å plante purre trenger du jorda for å være rik på humus og for å være løs og frisk. Du må være hele tiden klar over at jorden ikke mangler fuktighet. De er ikke avlinger som liker tunge, kompakte og herdede jordarter. Det er bedre å grave for hånd hvis jorden er veldig hard og vanner litt tidligere for å løsne jorden. Det anbefales å fjerne steinene at det er på vei for en riktig vekst.

Når det gjelder vanning, er det beste alternativet drypp vanning. På denne måten optimaliserer vi vannforbruket og gir den nødvendige fuktigheten som avlingen trenger kontinuerlig. Vi bør ikke bekymre deg for mye for vanning av denne planten bortsett fra om sommeren. I sommerperiodene må det utvises spesiell forsiktighet slik at disse plantene får nok vann de trenger. Purre De er planter som trenger en viss mengde fuktighet mesteparten av tiden. Hvis de ikke har slik fuktighet, ender de med å lide.

Plante purre trinn for trinn

La oss se hva som er de viktigste trinnene for å plante purre. Frøene er veldig delikate, slik det er tilfelle med løk. Det er mer tilrådelig kjøp planter som allerede er dyrket for å gjøre hele prosessen mye enklere. Såing av malene og innlegging av litt kompost, vi har nesten alt arbeidet gjort. Fuktigheten rundt planten må overvåkes kontinuerlig slik at den forblir konstant, spesielt under plantetiden.

Et av triksene som anbefales for å sikre god vekst og utvikling er lav polstring eller andre organiske komponenter. Hovedmålet er å kunne dekke jorden for å holde fuktigheten mye bedre. Et lag høystak kan legges på bakken for å plante purre.

Blant forsiktighetene som må tas for å holde avlingene i god stand, er å eliminere ugress. De er vanligvis en sterk konkurranse for disse avlingene. Også du må passe deg for mulige skadedyr og sykdommer.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om hvordan du planter purre.