Skip to content

Egenskaper og bruksområder for svart jord

16 de juni de 2021

Den svarte jorden har spilt en viktig rolle når det gjelder å ville dyrke eller så planter, enten å bruke dem som dekorasjon inne i hjemmet eller i hagen eller også for å implementere dem som en del av vårt daglige kosthold. For at plantene våre skal ha en sunn vekst, trenger den en jord rik på næringsstoffer, og det er her den svarte jorden har sin rolle.

Før du vet det egenskapene og bruken av svart jord, må vi først vite hva det er? Vi kan si at det er den som har en mørk svart farge, den resultater fra spaltning av organisk materiale, enten produsert av rester av tørre blader som faller fra trær eller fra dyrerester, som jorden absorberer som næringsstoffer og kan finnes fra skogkledde områder til i vår egen hage.

Egenskaper og bruksområder for svart jord

egenskaper og bruksområder for svart jord

I områder som brukes til store avlinger og vanligvis blir landet flyttet i tunge lastebiler, men for hagen vår destrueres mer organisk materiale i jorden, jorden vil få nok og bedre næringsstoffer slik at et utmerket resultat oppnås i veksten av planten.

Når vi snakker om egenskaper av svart jord, kan vi nevne at den inneholder organisk materiale som har gått ned i veldig små partikler, som forbedrer teksturen ved å gi den evne til å holde nok vann og det gir også god sirkulasjon mellom plantens røtter, noe som er viktig for deres vekst.

Når plantemateriale brytes ned av mikrober i brukbare deler, svart jord blir rik på næringsstoffer og er at noen bakterier er i stand til å absorbere nitrogen fra luften og deponere det i jorden, og forbli tilgjengelig for plantene som er i den.

Og dermed, svart jord har høyt fruktbarhetsnivå, som er det ideelle alternativet for å gi plantene næringsstoffer, hvis vi sammenligner det med andre jordarter, som rødlig jord, som har en tendens til å være sterile på grunn av mangel på fuktighet og andre nødvendige forbindelser, derfor er de ikke egnet for planting. kunne kalle dem døde jordarter fordi de ikke er fruktbare i det hele tatt.

bruk av svart jord

Som hovedfunksjon, svart jord tilfører jordens tekstur rikdomnedbryter overflatene på andre jordarter som inneholder leire og som igjen tillater vanndrenering, noe som gir muligheten til å legge til vannretensjonsegenskaper i jord med mye sand. Delene av organisk materiale genererer luftlommer i jorden som øker luftsirkulasjonen som er viktig for dannelsen av røtter. På denne måten, de beste forholdene oppnås for å overleve fordelaktige insekter og ormer, som også hjelper luftstrømmen, noe som gjør gulvet ikke kompakt.

Hovedbruken for svart jord er å være en del av gjødselet vi gir plantene, slik at de kan få bedre vekst og også kan brukes som fyllstoff til hagen, men i grunn brukes det til å så gress, trær eller planter til hager, øke mengden næringsstoffer og forbedre jordens tekstur og fremfor alt hjelper rotvekst, siden mikroorganismene som den svarte jorden inneholder forbedrer helsen til plantene og gjør dem til å bli mer motstandsdyktige mot mange av sykdommene, virusene og skadedyrene som kan forårsake skade.

På denne måten, når vi velger å bruke nagra-landet, enten i en hage eller i en frukthage, kan vi øke avlingens produksjon, redusere tiden investert i å ta vare på plantene. Men det anbefales også å følge den med bruk av kompost for å kunne dra full nytte av egenskapene den tilbyr oss.