Skip to content

Egenskaper og dyrking av snø erter

17 de juni de 2021

Mange vil spørre,hva er snø erter? Dette er små grønnsaker fra ertefamilien, som forekommer i dypgrønne belger og at de har ganske små frø i motsetning til erter der frøene er mer utviklede, det som forbrukes av dette.

De er opprinnelig fra Middelhavet og asiatisk basseng og dette er grønnsaker av veldig korte sesonger, bare noen få uker i begynnelsen av våren. På grunn av den lille størrelsen på frøene, snø erter stikker med alt, De er knasende i tekstur og samtidig myke med en litt søt smak og et veldig lett anstrengelse av bitterhet, det anbefales at de konsumeres så friske som mulig, siden podene blir harde og ertene mister smaken.

Hva må du vite før du tilbereder snø ertene?

Snø erter ligner på erter

Det er anbefalt fjern trådene som er ordnet i krysset mellom belgene, før du tilbereder snø ertene, siden for mange er deres tilstedeværelse ubehagelig.

Prosessen er ikke komplisert i det hele tatt, sliren skal holdes med en hånd og ved hjelp av den andre blir stammen tatt av spissen av den, den strekkes oppover, mens sliren presses nedover og disse venene kommer helt ut.

Det er verdt å merke seg at det er de som bruker det uten å måtte fjerne disse sidetrådene, ingenting skjer hvis de ikke fjernes, siden det er et spørsmål om smak, men husk, bør vaskes grundig.

Hvordan lage snø erter?

Det er tre anbefalte måter å lage dem på, direkte i varmt vann, dampet eller sautert. Det viktige er å ikke koke dem for, siden de mister sprøheten, som er en av deres attraksjoner.

Stekeprosessen i vann gjør det mulig å senke bitter smak av snø erterDette er imidlertid til smak av middagen. Så snart de er fjernet fra varmen, bør matlagingen stoppes med kaldt vann, og husk at de skal spises al dente.

For å spis dem sauterteDu kan koke dem direkte med resten av ingrediensene, eller hvis du foretrekker det, kan de føres gjennom kokende vann i noen sekunder og deretter surres.

Hvis du vil legge til snø erter i gryterettene, må du huske å gjøre det nesten på slutten, når det skal være klart slik at de beholder sin knasende tekstur.

Det er også kjent under disse navnene, bisalto, miracielo og capuchin-ert

I Frankrike kaller de snø-ertene «pois gourmant», «pois princesse» og «pois mangetout», i England er de kjent som «snø-erter» og i Italia «taccola» og «piselli mangiatutto.» Sistnevnte kommer godt med, siden absolutt all denne grønnsaken blir spist på grunn av dens øm pod og små frø.

Presentasjonen er ganske slående, lysegrønn og ganske flat, med små støt der frøene i det diskret ser ut, og det er også veldig verdsatt for smaken og teksturen, og det er derfor du må passe på å ikke koke dem for mye.

Snø erter er vanligvis til stede i noen signaturretter som en del av ingrediensene, selv om de ikke er hovedpersonene i disse. Det konsumeres vanligvis i salater, supper, bønner og som en side til annen mat.

Snø erter egenskaper

Snø erter inneholder vegetabilske proteiner, vitamin B, vitamin C, mineraler som sink, kalium, magnesium og også fiber, gir energi og er stimulerende, men de er det kontraindisert hos personer som lider av gastrointestinale lidelser, som er midt i diettene og for de som har langsom fordøyelse.

Snø erter dyrking

Snø erter er enkle å dyrke

Fra familien Fabaceae, representerer en veldig gunstig avling for når landet er tømt etter år med avlinger som krever mye av jorden, for eksempel grønnsaker. Sukkererter forenkler fiksering av hydrogen i underlaget og hjelper jorden til å regenere seg raskt.

Den ideelle sesongen for å dyrke dem er vår, så snart de ekstremt lave temperaturene avtar.

De bør dyrkes med en avstand mellom en rad og en på ca. 40 til 50 centimeter, på en slik måte at utviklingen av hver av plantene blir lettere. Når de når høyde ca 15 centimeter Stammen må forsterkes med en base eller veileder slik at de fortsetter å vokse oppover. Denne prosessen bidrar til den påfølgende fremveksten av belgene og samlingen, etter to måneder er planten i full utvikling og genererer belter som gir å samle opp til omtrent fire ganger.

Det er ikke en plante som krever mye av jorden, med mindre den har det nok næringsstofferDet fortjener mye sol, selv om det ikke er for mye, og det blir vannet permanent, siden det ikke tåler tørke. Men hvis det du ønsker er å ha en snø erter høsting Gjennom hele sommeren bør to avlinger gjøres med en forskjell på tre uker mellom den ene og den andre.

La oss snakke om en type snø-erter, de gule snø-ertene

Langt fra å komme fra en hybridprosess, det er en variant av arten veldig gammel, forresten.

Den dyrkes på samme måte som erter, krever et klima med rikelig friskhet og ikke veldig krevende underlag, faktisk tåler det ikke jord med høyt syreinnhold, det trenger også mye sol og konstant vanning av jorden.

De hyppigste skadedyrene som vanligvis påvirker snø-erteplantasjer er bladlus, sopp, coleopterans og ert-møll.

snø erter kan tilberedes på forskjellige måter

I tillegg til ernæringsegenskapene når du legger den på bordet, er den dekorative faktoren i de gule snø ertene en merverdi, siden de knallrøde blomstene er veldig prangende, det samme er de gule fruktene.

Det er for tiden under utvikling, økologiske erter avlinger i drivhus og i byen Almería, totalt åtte varianter av denne grønnsaken som, gitt deres kvaliteter til total bruk (belger og frø), er ganske attraktive.

Formålet med disse kontrollerte avlingene er spesifisere kvaliteten og betydningen av snø erter og andre belgfrukter i diversifiseringen av drivhusavlinger, som tilsynelatende har klart å skille seg ut over andre avlinger, spesielt den som angår oss, gitt sine kjente egenskaper som til og med har gitt den tittelen delikatesser.

Hvis det handler om virksomhet, har diversifisering av avlinger i Almería blitt fremmet de siste årene, noe som gir vei til nye plantearter for å åpne andre forretningsveier, og det er at i dyrking av snø erter, er det de ikke ubetydelige forretningsmulighetene og bidra til økonomisk utvikling av Andalusia.

mørkerød snøterteblomst

I denne forstand og for 2016 ble den lansert drivhusdyrking (test) på 800 kvadratmeter, som inneholder til sammen åtte arter med resultater som har vært gode så langt, er nå i fasen med å samle disse for sin tilsvarende undersøkelse for å bestemme hvilke av sortene som er mest befordrende for vekst i drivhuset. .

Studier utført av flere skoler sammen og gjennom bruk av spørreskjema viser at Tirabeque dyrkes for tiden i små tomter ligger i veldig kalde områder, og bekrefter at de langt fra det som er blitt sagt, også er motstandsdyktige i temperaturer ned til minus 3 grader.

Disse siste dataene kommer fra konferansen i IFAPA fra La Mojonera (Almería) i februar i år 2017.