Skip to content

Egenskaper og fordeler med nattskader

9 de juni de 2021

Det er mange som spør om nattskygger de er giftige eller ikke, og hvis de er spiselige. Det er en gruppe blomstrende planter som er både løvfellende og flerårige. I denne familien av planter er det forskjellige typer trær, busker og til og med aromatiske urter. Tvilen til mange mennesker er at når de ser det vitenskapelige navnet, tenker de flere ganger på det faktum at disse plantene er spiselige eller kan bli giftige.

I denne artikkelen skal vi motbevise noen myter og fortelle deg alt om nattskygger, deres egenskaper og dyrking. Vil du lære mer og komme ut av tvil? Fortsett å lese.

Hva er nattskygger

typer solanaceas

Innenfor denne familien av planter finner vi tomater, Goji-bær, paprika og auberginer blant mange flere. Nå er det når tvilen er å løse noe, ikke sant? Og det er at når vi bruker det vitenskapelige navnet på plantene, kan det oppstå tvil når vi ser at de ikke stemmer overens med de vanlige navnene. For de som ikke kjenner den vitenskapelige nomenklaturen, det latinske navnet gir dem ingen informasjon.

I nattskader finner vi mange fordeler og andre kontraindikasjoner som kommer av alkaloidinnholdet. Det vil si en kjemisk forbindelse som har høyt nitrogeninnhold. Ulike studier har blitt utført på disse alkaloidene, og det er konkludert med at de kan ha applikasjoner innen farmasøytisk medisin mot malaria eller for å behandle kreft.

Det er fire typer alkaloider til stede i nattskygger. De vanligste er steroider som solanin i poteter og tomatin i tomater. Det er mange mennesker som noen gang har fortalt deg at du ikke skal spise en potet som allerede har spiret. Årsaken er fordi det er et høyt innhold av glykoalkaloider i delene der utbruddet dukker opp og forbruk kan forårsake noen helseproblemer.

Bortsett fra dette som er nevnt, er det mange ernæringsmessige fordeler som nattskygger gir oss i kostholdet vårt. Nå ja, tvilen om at natteskygger er giftige eller helsefarlige, oppstår som et resultat av å opprettholde dem hjemme. For eksempel, hvis poteter blir liggende i solen, øker konsentrasjonen av disse glykoalkaloider opptil 4 ganger og kan være giftig. Av den grunn blir det alltid sagt at vi må holde potetene på et mørkt sted i et skap.

Poteter og tomater

potet tomat og aubergine

Konsentrasjonen av alkaloider er lavere når de er kokt. Dårlig rykte Den utvides så snart noe negativt blir fortalt om visse matvarer. For eksempel har det vært mange kontroverser om forbruket av palmeolje, når det har eksistert i en mannsalder. Åpenbart kan det vanlige forbruket være negativt, men hvis det gjøres på en ansvarlig måte og på bestemte tidspunkter, kan vi spise produkter med palmeolje. Dosen er hva giften lager. Men mens mange fryktet palmeolje, er det mange av dem som røyker regelmessig og dreper seg selv for det.

Dette er grunnen til at alkaloider i nattskygger har vekket alarm mange steder. Du må være rolig. Konsentrasjonen av disse alkaloidene er veldig lav og enda mindre når maten tilberedes. Så lenge du ikke spiser en potet som er spiret og utsatt for direkte sol, vil ingenting skje med deg.

Poteter har en stor tilførsel av energi fra komplekse karbohydraterDe har lite fett og rik på vitamin B. Den har også noen mineraler som magnesium, kalium og fosfor. Av denne grunn er poteten, som tilhører familien Solanaceae, en god mat å konsumere uten frykt for alkaloider.

Tomater har mange varianter mellom arter. De brukes i salater, supper, sauser og juice. Tomater er veldig sunne siden De gir oss vitamin A, K og C, samt beta-karotener, xantiner og lutein.

Paprika og auberginer

solanaceas paprika

Peppers hører også til nattskyggene i alle dens varianter. De er veldig gunstige for helsa på grunn av deres høye innhold av vitamin B. Dette vitaminet er det som deltar i stoffskifteprosessene som hjelper oss å skaffe energi gjennom maten.

Det er også bra for sitt bidrag fra vitamin E som tjener til å opprettholde håret vårt med bedre kvalitet og at huden vår er ung. Spesielt rød paprika er rik på antioksidanter og betennelsesdempende midler. De har en forbindelse som brukes til å gi paprika den varme smaken, og som brukes i industrien for å lage smerter og betennelsesdempende kremer.

Når det gjelder auberginene, har de et stort bidrag av fiber og vitaminer i gruppe B. Den har B5, B6, B1 og B3. Goji bær er utmerket for sine antioksidantegenskaper, og med sitt høye innhold av vitamin C og tilstedeværelsen av de 8 essensielle aminosyrene, gjør de det til en rik mat.

Solanaceae bør spises

dyrking av solanaceas

Etter alle fordelene som er nevnt, kan det fortsatt være folk som tenker på risikoen de kan ta. Du må vite at nattskygger er veldig næringsrike og grunnleggende matvarer i mange dietter. For eksempel er poteter og tomater basen til mange matvarer her i Spania.

Det anbefales ikke for noen mennesker med leddgikt. eller har et problem med immunforsvaret som kan gjøre symptomene verre når de spiser nattskygger. Bare i disse tilfellene er det ikke tilrådelig å konsumere denne typen mat fordi det forverrer forholdene vi befinner oss i.

Til slutt må du tenke at all mat, uansett hva de er, har sine fordeler og ulemper sammenlignet med et variert og sunt kosthold. Det vil være matvarer, avhengig av helsemessige forhold for hver enkelt, vil være bedre for deg og andre som vil være verre. Du bør imidlertid ikke kalle en mat giftig eller farlig uten først å vite mer om den og bli kjent med den nøye. Prøv disse næringsrike nattskyggene.