Skip to content

Hva er helsemessige fordeler med svart kaffe, er det virkelig bra for deg?

30 de januar de 2021

Visste du at det er mange helsemessige fordeler med svart kaffe! Hvis du elsker å drikke kaffen svart … begynner jeg å! Hvis du gjør det, kommer du til å elske det mer når du lærer om hva det kan gjøre for deg og helsen din.

Det er ingen hemmelighet at en varm kopp svart kaffe om dagen, spesielt om morgenen, kan gi deg øyeblikkelig fordel og sette deg i riktig humør for hele dagen.

Men visste du at det også gir andre fantastiske fordeler for vår generelle helse? Så bedre lager med noen kaffebønner, fordi det er noen av de største fordelene med å drikke svart kaffe du absolutt ikke vil gå glipp av.

# 1 – Senk risikoen for å utvikle type 2-diabetes

En annen fordel med å drikke kaffe er at det kan redusere risikoen for å utvikle en type 2-diabetes.

En studie utført i 2012 fant en forbindelse i kaffe som hjalp til med å blokkere amyloidpolypeptid, som spiller en viktig rolle i utviklingen av sykdommen.

Ytterligere undersøkelser har vist at inntak av koffeinholdig kaffe er knyttet til redusert diabetesrisiko.

I tillegg inneholder kaffe mineraler som krom og magnesium som hjelper kroppen din til å bruke insulinet som kontrollerer blodsukkeret. For mer informasjon besøk

# 2 – Forbedrer mental helse og fysisk energi

Forskning viser at å drikke svart kaffe hjelper deg å ha mental klarhet og ha en energigivende effekt på kroppen din, siden det ikke er melk eller krem ​​som reduserer absorpsjonen og sløser ned denne effekten.

Dette gjør svart kaffe til en av de beste ytelsesforbedringene som er tilgjengelig der ute.

I følge en solid gjennomført i 2009 viser det at kaffedrikkere er mer sannsynlig å motstå utviklingen av Alzheimers sykdom og demens senere i livet.

Andre studier viser at kaffelukt hjelper til med å redusere stress som er forbundet med tap av søvn. Av denne grunn, ta en kopp varm kaffe før du legger deg tilbake til sengen, spesielt hvis du har problemer med å sove. kilde

# 3 – Drikker svart kaffe kan redusere risikoen for død

Selv om vi en gang til slutt vil dø, viser en studie fra 2012 at kaffe ser ut til å forlenge livet for personer med visse kroniske sykdommer som diabetes, hjertesykdommer og hjerte- og karsykdommer. Det kan også bidra til å regulere blodtrykksnivået.

Ifølge studien levde personer som drakk mer enn tre kopper koffeinholdig eller ikke-koffeinfri kaffe lenger enn de som ikke gjorde det.

Relatert lesing:

  • Bruksområder for gamle kaffebunn i hagen
  • Er brukt kaffebunn bra for kompostering?

# 4 – Kaffe er bra for leveren din (spesielt hvis du drikker alkohol).

I 2006 viste en studie mellom 125,00 personer over 22 år at de som hadde minst en kopp kaffe daglig, var tjue prosent mindre sannsynlig å utvikle levercirrhose.

I følge Arthur L Klatsky, hovedforfatter av studien, har kaffe forskjellige fordeler mot alkoholisk skrumplever, og jo mer kaffe en person drikker jo mindre risiko ser det ut til å dø eller bli innlagt på sykehus for alkoholisk skrumplever.

Ytterligere studier viser også at kaffe kan hjelpe til med å forhindre folk i å utvikle alkoholfri fettleversykdom.

Et team av profesjonelle forskere ledet av medisinskolen Duke-NUS uttalte at det å drikke fire eller flere kopper svart kaffe daglig kan være gunstig for å forhindre utviklingen av ikke-alkoholholdig fettleversykdom.

# 5 – Kaffe kan gjøre deg mer intelligent

De fleste av oss drikker vanligvis svart kaffe når vi vil være lenger oppe. Forskere har vist at kaffe er et sårt tiltrengt støt som ikke bare holder deg våken, men som også gjør hjernen din skarpere.

En CNN-rapport uttalte at kaffe lar hjernen din jobbe mer effektivt. Rapporten viser at når du er søvnmessig og tar en kopp kaffe, vil mange av de tingene du kan måle definitivt bli bedre.

Dette inkluderer det meste av den komplekse funksjonen du forbinder med intelligens som oppmerksomhet, reaksjonstid, årvåkenhet og logisk resonnement. kilde

# 6 – Kaffe kjemper mot kreft

En nylig studie utført av Research Center for Military Health i Yaoundé Kamerun fant at regelmessig inntak av kaffe er assosiert med en reduksjon av risikoen ved forskjellige kreftformer som leverkreft, nyrekreft og kolorektal kreft.

Ytterligere funn viste at kaffe ikke er relatert til utvikling av kreft i prostata, eggstokkene og bukspyttkjertelen.

Av denne grunn, hvis du vurderer å kutte kaffeinntaket på grunn av risikoen for kreft, kan du endelig slappe av. I tillegg fant annen forskning at det å drikke kaffe daglig øker kreftoverlevelsen ved å redusere frie radikaler og andre kreftfremkallende stoffer.

Denne undersøkelsen ble utført på pasienter med avansert stadium i tre-tykktarmskreft og viste at pasienter som drakk fire eller flere kopper koffeinholdig kaffe reduserte risikoen for gjentakelse av kreft eller død med 52 prosent.

I tillegg har kaffe flere potensielle antikreftveier. En av disse antikreftveiene er koffein, da den har vist egenskaper både å stimulere og undertrykke svulster, avhengig av kreft og når den administreres.

Polyfenoler som flavonoider og fytoøstrogener er også funnet å ha anti-kreft egenskaper. Koffeinsyren er også en annen ingrediens som finnes i kaffe som inaktiverer flere veier som er involvert i utvikling av svulster. kilde

# 7 – Kaffeforbruket har vært knyttet til lavere selvmordsnivåer

Harvard School of Public Health gjennomførte også en studie som viste at å drikke to til fire kopper kaffe daglig reduserer risikoen for selvmord med omtrent femti prosent hos både menn og kvinner.

Forskerne fant at kaffe virker som et mildt antidepressivt middel ved å hjelpe til med produksjonen av nevrotransmittere som dopamin, serotonin og noradrenalin.

# 8 – Kaffe kan gjøre deg til en bedre idrettsutøver

En fersk rapport fra New York Times uttalte at forskere og mange idrettsutøvere har visst at en kopp kaffe før et løp eller en treningsøkt skaper atletisk ytelse, spesielt i utholdenhetsidretter som sykling og løping.

Rapportene hevder at koffeininntak har evnen til å øke antall fettsyrer i blodet, slik at idrettsutøverens muskler kan absorbere og forbrenne fettene for drivstoff, og på den måten sparer det kroppens små reserver av karbohydrater til senere i løpet. .

# 9 – Drikker svart kaffe undertrykker sult og har innvirkning på kalorinivået

Personer som er overvektige fordi de spiser for mye, bør sørge for at de drikker tre til fem kopper svart kaffe daglig. Koffeinet i svart kaffe vil stimulere metabolsk aktivitet og øke energien, som igjen undertrykker sult.

En kopp kaffe inneholder bare 5,4 kalorier. Derfor er den kjent som en kalorifri drink.

Bortsett fra å undertrykke sult for at du skal gå ned i vekt, stimulerer den svarte kaffen metabolsk aktivitet som holder deg aktiv og brenner mer kalorier.

Dette hjelper deg å forbrenne mange kalorier per dag, noe som igjen hjelper til med vekttap. Å drikke svart kaffe før trening er den beste måten å forbrenne mer kalorier på. kilde

# 10 – Kaffe kan redusere symptomene på Parkinsons sykdom

I 2012 rapporterte vitenskapen daglig at personer som drakk mer enn fire kopper kaffe daglig hadde en større reduksjon i økningen av Parkinsons sykdom over en tretten års periode enn de personene som drakk færre kopper kaffe eller ingen kaffe i det hele tatt.

Studieforfatteren Ronald Postuma, MD, sa at studiene viste at personer som bruker koffein har mindre sjanser til å utvikle Parkinsons sykdom, men det var en av de første studiene som viste at koffein kan hjelpe til med bevegelsessymptomene for personer som allerede har sykdom.

Relatert lesing: Hvordan dyrke din egen kaffeplante

# 11 Svart kaffe kan bidra til å styrke musklene dine – og DNA

En studie publisert i cellemetabolismejournalen indikerte at koffein hadde en lignende effekt som menneskelige DNA-molekyler i muskelen vår som trening. Dette gir deg imidlertid ikke grunn til å slutte å trene.

Studien fokuserte på DNA-endringene i muskler hos stillesittende individer, og fant at det var positive effekter fra kaffe som lignet på effekter fra trening.

Den mest interessante faktoren i denne studien er det faktum at de positive endringene ble sett ganske raskt.

# 12 – Å drikke svart kaffe er bra for huden din

Å drikke kaffe kan hjelpe deg med å redusere risikoen for den mest diagnostiserte formen for hudkreft. En studie i kreftforskningsjournalen som spesialiserte seg på kaffe viste at kaffedrikkere hadde lavere risiko for å utvikle basalcellekarsinom.

Andre studier utført av Harvard medisinske skole som fulgte 112, 897 menn og kvinner viste at personer som tok mer enn tre kopper kaffe daglig, er mye mindre sannsynlig å utvikle hudkreft enn de som ikke gjør det. kilde

# 13 – En annen stor helsemessig fordel av svart kaffe angående hjertesykdom og hjerneslag

I følge WebMD kan drikke kaffe motvirke flere risikoer for hjerneslag og hjerteinfarkt.

Som tidligere nevnt, gjør kaffe underverker når det gjelder type 2 diabetesreduksjonsreduksjon. Husk at type 2-diabetes gjør hjertesykdommer og hjerneslag mer sannsynlig.

I tillegg til dette har studier vist at kaffe har vært knyttet til lavere risiko for hjerterytmeforstyrrelse, som er en stor hjerneslag- og hjerteinfarktfaktor hos menn og kvinner.

En studie utført for ca 130 000 medlemmer av helseplanen til Kaiser Permanente viste at personer som rapporterte å drikke en til tre kopper kaffe daglig var 20 prosent mindre sannsynlig å bli innlagt på sykehus for unormal hjerterytme sammenlignet med ikke-kaffedrikkere.

For kvinner, drikk kaffe for å redusere risikoen for hjerneslag. kilde

# 14 – Svart kaffe inneholder klorogensyre som er en effektiv antioksidant

Svart kaffe inneholder klorogensyre, som spiller en viktig rolle i vekttap. Når du drikker en kopp kaffe når du legger deg eller etter måltider, kan klorogenen redusere produksjonen av glukose i kroppen.

Syren begrenser også produksjonen av nye fettceller i kroppen. Denne prosessen vil bare skje når du tar svart kaffe som er rik på koffein.

Selv om tilsetning av melk i kaffen vil gjøre at den smaker bedre, vil ikke melk eller fløte hjelpe deg med vekttap. Øyeblikkelig kaffe kan noen ganger omfatte krem ​​laget av gressmatet smør, og dette vil ikke gjøre annet enn å legge til flere kalorier i det daglige inntaket.

Husk bortsett fra klorogensyre, har svart kaffe andre antioksidanter, som er viktige forbindelser for vekttap.

# 15 – Kaffe hjelper deg med å gjøre reproduksjonssystemet ditt lykkelig

Menn som leter etter måter å redusere risikoen for prostatakreft og kvinner som leter etter midler for å redusere risikoen for livmorkreft, bør du begynne å ta mer kaffe daglig.

En studie utført i 2011 fant at menn som spiste minst seks kopper kaffe daglig, reduserte sjansene for å utvikle prostatakreft med tjue prosent.

Andre funn som ble publisert i Journal of Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention, viste at kvinner som tok mer enn fire kopper kaffe daglig hadde en 25 prosent lavere risiko for å få endometriecancer.

# 16 – Midlertidig vekttap og støtter permanent vekttap

Å drikke svart kaffe vil indusere midlertidig vekttap. Dette er veldig gode nyheter for personer som leter etter sunne måter å kaste ekstra kiloene på.

Kaffe eliminerer uønsket avløpsvann og væskeansamling i kroppen gjennom vannlating. Dette er på grunn av det høye koffeininnholdet i det.

Når vi snakker om permanent vekttap, snakker vi om når fettinnholdet i kroppen har blitt redusert. Svart kaffe gjør en veldig god jobb med å eliminere fettet ved å forbrenne mer kalorier.

Dette er direkte knyttet til vekttap, siden forbrenning av flere kalorier gradvis vil redusere vekten. kilde

Mange helsemessige fordeler ved å drikke svart kaffe

Det er tydelig at det er veldig mange fordeler med å drikke svart kaffe. De siste årene viste mest informasjon basert på kaffe at kaffe var farlig for helsen vår.

Imidlertid har disse studiene bevist at det faktisk er mange grunner til at vi skal ta en kopp kaffe daglig.

Selv om svart kaffe er bitter, bør du unngå å tilsette sukker og melk. Å legge til for mye sukker vil legge til for mange kalorier i kroppen din, og du vil kanskje ikke høste fordelene vi har oppført.

I tillegg, hvis du planlegger å få en god natts søvn, bør du unngå å ta for mye kaffe om kvelden eller ettermiddagen, du kan lagre den til tidligere timer der du trenger å komme i gang.

Kilder: 1 | 2 | 3 | 4 | 5