Skip to content

En gartners samleobjekt: Hele arvestykkekatalogen

22 de mars de 2021
  • Baker Creek Heirloom Seeds har produsert «The World’s Largest Seed Catalog» for 2014.
  • Hele frøkatalogen inneholder beskrivelser av mer enn 1500 arvesorter, oppskrifter, plantehistorier og profiler fra såbønder og gartnere

Folkene på Baker Creek Heirloom Seeds har overgått seg selv denne gangen. Det samme selskapet som har solgt arvestykkefrø siden 1998 har produsert en spesiell katalog for 2014. Og jeg mener spesiell.

Denne katalogen er en halv tomme tykk og føles som en betydelig bok. Dens 324 sider er fylt med beskrivelser av mer enn 1500 arvestykke, urter og blomsterfrø. Fullfargebildene som illustrerer katalogen er små kunstverk.

Hvert arvestykke har en historie. Som innledningen til katalogen sier, “Disse frøene gir historien liv – bokstavelig talt! Frø forteller en historie om våre kulturer og våre familier, våre stater og vår nasjon. ”

Imidlertid er katalogen mer enn bare en liste over frø. Det inkluderer historier om arvestykker, frøbrukere og frøsparere. Det er oppskrifter skreddersydd for arvestykkegrønnsakene som spirer fra frøene, og nyttige «veiledninger» for å plante og dyrke, for å bevare og spare. Sidefeltet på «Hvordan spise en artisjokk» var spesielt nyttig.

En av de mest interessante historiene i katalogen heter «Reise til stammene: Seed ekspedisjon til gamle Siam» av Emilee Gettle. I denne novellen beskriver hun familiens tur til Thailand i deilige detaljer. Frøene de tok med hjem er verdifulle suvenirer.

Denne katalogen tilbys til salgs ($ 7,95), og jeg synes det er verdt det i Yokahama squash. Historien om hvordan denne vinterkvashen utviklet seg er bare en av dusinvis av fascinerende arvestykker som er inkludert i «Verdens største frøkatalog.» Baker Creek fortsetter å produsere sin gratis frøkatalog også.

En ukrainsk frømann, Ruslan Dukhov, skal takke for de nye arvestomatsortene som tilbys av Baker Creek neste år. Gartnere vil ønske å få tak i de grønne, svarte, rosa og gule Vernissage-variantene, kjent for sin skjønnhet og eksepsjonelle smak.

Hvis du er arvestykke, vil du ha denne katalogen for å hjelpe til med å passere de kalde vinterdagene til det er plantetid neste år.

(Jeg mottok en gratis kopi av The Whole Seed Catalog fra Baker Creek Heirloom Seeds.)