Skip to content

En merkelig blomst, Amorphophallus konjac

26 de juni de 2021

De Amorphophallus konjac, mer populært kjent som Likblomst, tilhører slekten Arum, er en løkformet plante som er hjemmehørende i de tropiske skogene i Sumatra, i Indonesia, hvor den lever i skyggen av trær.

Planten har bæring av et tre, med en enkeltblad med flere divisjoner festet til samme stamme, grønn. Stammen, som egentlig er en stilk, urteaktig, tykk, matt grønn i fargen, med små avrundede flekker i noe lysere farge.

Frøplanter begynner å blomstre i en alder av fire til fem år, og siden den blomstrer de vanligvis hvert år. Blomsten, som kan nå en meter eller maksimalt en og en halv meter i høyden, vokser omtrent fire inches om dagen og lukter av nedbrytende organisk materiale (derav det vanlige navnet). Det sies at lukten når omtrent fire kilometer unna, noe som hjelper pollinatorer i området å vite hvor det er en Amorfofall, og planten har muligheten for å få avkom, og dermed bidra til artsoverlevelse. Når blomsten har utviklet seg fullt, varer den i tre dager.

De Amorphophallus konjac det er en middels raskt voksende plante.

I motsetning til Amorphophallus titanum, den Amorphophallus konjac det er nok lettere å få i barnehager eller hagesentre.

De Amorfofall de er planter av enkelt vedlikehold, å være pæreformet. Vi vil plante dem i en gryte med svart torv alene eller med litt perlitt, i skyggen, og vi vil vanne tre eller fire ganger i uken. Hvis vi bor i et område med et tørt klima, vil vi legge mer vekt på sprøyting, som må gjøres flere ganger hver dag, enn å vanne.

Bilde – Kodo

Mer informasjon – Når du kjøper en pære, ta et godt valg!