Skip to content

Eselmage

5 de juni de 2021

En plante som har en ganske kort livssyklus, men som er i stand til å blomstre aktivt i løpet av perioden, er esel mage. Dette vanlige navnet er gitt etter mange års bruk som prydplante på offentlige steder. Dens vitenskapelige navn er Salpiglossis sinuata og tilhører familien Solanaceae. Denne familien består av kjente arter over hele verden som brukes til ornamentikk.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskaper, pleie og bruk av eselmagen

Hovedtrekkene

esel mage dekorasjon

Denne planten har en veldig kort livssyklus. Normalt har plantene en lengre varighet der de kan ha flere perioder med blomstring og utvikling. Noen relaterer denne planten for utseendet og pleien med petuniaen. Begge plantene deler familien Solanaceae og har stor likhet i blomstringssesongen. Begge plantene har noe klissete løvverk, så det anbefales å ta på den.

Selv om de har en ganske kort levetid, kan de nå en moderat størrelse med oppreist vekst. Ved noen anledninger ser vi individer som når en meter i høyden og mer eller mindre bukker. Det er en plante som har delikate og litt ugudelige stengler avhengig av utviklingen. Det er noen anledninger der planten kan utvikle seg mer hvis miljøforholdene og pleien er tilstrekkelig. Hvis det brukes som ornamentikk, anbefales det at barn nærmer seg oss siden det har denne klissete pakten, og de kan legge hendene til munnen.

Det pleier å gjøre det bra i områder som har prydhager med typiske milde og tørre sommerklima. Det er en plante som tåler tørke ganske bra og ikke trenger for mye pleie. Toppblomstringsfasen oppstår om sommeren. Denne blomstringen er ganske vanlig og gjør evnen til å dekorere mye større. Så lenge temperaturene holder seg relativt høye, kan du opprettholde blomstringen så lenge som mulig og utvide blomstringen langt ut på høsten. Normalt slutter blomstringen når temperaturen begynner å synke og planten ikke er i stand til å opprettholde den energien som er nødvendig for å holde blomstene i god stand.

Blomstene har et trompetutseende og har lenge hatt å åpne fem bilobed divisjoner. Det som skiller seg mest ut ved blomstringen av eselens mage er at har lyse farger fulle av rike fargetoner og karakteristisk for denne planten. Du kan skille noen linjer som kommer fra halsen i slående toner.

Donkey magen bruker

esel mage

En av de mest utbredte bruken av denne planten er i små sektorer i hagen for å samle en håndfull av disse prøvene og vise frem de mange fargene de har. Det er noen planter som har blomster som spenner fra farger hvit, kremgul, oransje, rød, dyp gul, lilla, lilla, rosa, fiolett, lilla, etc. Det bør nevnes at vi samler noen eksemplarer av denne planten og blander alle fargene vi kan ha et hjørne i hagen eller en bypark med mye farge.

Det er noen varianter av eselmage som er mye mindre i størrelse. Disse plantene er like hardføre og er best egnet for dyrking i containere. I motsetning til andre prydplanter trenger den knapt noen stell, så det er ikke et problem så mye i dyrking, vedlikehold. Du kan ha et problem når du bruker det på offentlige steder, og det er under plantingen.

For at planten skal kunne utvikle seg under gode forhold og vokse i god hastighet, trenger den fuktige forhold. Dette medfører noen innledende pleieoppgaver som er noe mer utvidet enn når den allerede er utviklet.

Bladene er eviggrønne, så de vil være noe mer prangende hele året, selv om blomstring bare finner sted mellom sommer og midt på høsten. Den har en frukt som er en kapsel som har små, svarte frø.

Esel mage omsorg

Denne planten krever litt pleie, selv om den ikke er veldig vanskelig å vedlikeholde. Som vi har nevnt tidligere, krever de bare i begynnelsen litt mer detaljert pleie som å ha høy luftfuktighet for god vekst av stilkene og bladene. Når den har nok næringsstoffer og har vokst nærmere en meter i høyden, vil du være i stand til å utvikle blomstene i den varmere sesongen.

Det første du bør tenke på når du tar vare på eselens mage, er stedet. Du trenger et sted med solfylt eksponering og beskyttet mot sterk vind. Du må holde jorden litt fuktig hele tiden, men mer i begynnelsen. Vi må unngå overdreven vanning for enhver pris, da det kan føre til rotting av røttene. For å gjøre dette må vi også sikre god drenering i jorda. Drenering er det som gjør at jorden ikke kan lagre vanning og regnvann og ikke får røttene til å drukne.

Derfor vil det trenge moderat vanning, siden det er i stand til å gå litt tid uten vann. Det er ganske motstandsdyktig mot tørke. Siden det er en årlig plante, kan den ikke holdes fra ett år til det neste. Dette gjør at vi må samle frøene og skaffe nye planter. Dette er imidlertid en overraskende enkel oppgave. Vi må så frøene om vinteren eller tidlig på våren, og når de er sådd, Vi holder det med litt varme og fuktighet, og det vil spire etter ca 3 uker.

For å bli tatt godt vare på når de er mindre og i full utvikling, bør ikke plantene plantes utendørs for å være sikre på at vinterfrosten allerede er avsluttet. Når de er små, tåler de ikke frost. Snarere er eselmagen en plante tilpasset sommerens høye temperaturer og tørke. Vi må bare holde fuktigheten mer konstant i begynnelsen.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om eselmagen og omsorgen for den.