Skip to content

Få din hagearbeid om vinteren med hageutstillinger på internettradio

14 de april de 2021

Alle ser etter litt hagearbeidinspirasjon denne tiden av året!
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman Roses

Når vi begynner å legge oss om vinteren, skjønner jeg at hageinspirasjon kan være vanskelig å finne denne tiden av året. For de fleste oss er løvet av trærne, gresset er sovende, toppen av staudene dør tilbake og rosene våre stenger for vinteren.
Hagebøker og kataloger er en tradisjonell kilde til vinterinspirasjon for mange av oss. En mørk vinternatt, en varm bål, et favorittteppe; alle bidrar til kosa med å kose seg med publikasjoner fylt med vårens farger. Selv om dette kan være nok til å passere de kalde nettene, er det heldigvis andre måter å få hagearbeidet ditt til rette på denne tiden av året.

Via internett.

Hageradioprogrammer begynte å dukke opp på nettet for noen år siden og får stadig et publikum av lojale tilhengere. De fleste produseres rett og slett via nettsteder der vertene i hjemmet deres chatter med hverandre, med gjester og med lyttere. Denne uformaliteten er det som gjør dem så tiltalende og behagelige å lytte til. Det er som å henge rundt bordet med vennene dine og snakke om hagearbeid – bare i dette tilfellet sprer bordet seg over hele landet. Selv om det er mange fine der ute, har jeg to som jeg vil rette oppmerksomheten mot.

Foto / illustrasjon: GardenChat

Den første er GardenChat Radio.
GardenChat finnes over hele nettet på Facebook, Twitter og andre sosiale medier. For Twitter bruker du ganske enkelt #gardenchat for å finne dem. Deres Facebook-lenke er nedenfor, som er lenken til deres nettside hvor du kan finne tidligere episoder og oppdateringer om fremtidige.

GardenChat har eksistert siden 2010 og ble opprettet av hagefolk som en måte å koble eksperter, bloggere og gartnere på. Noen av spørsmålene og svarene gjøres på twitter ved å bruke #gardenchat-taggen for å finne hverandre, og de gjør generelt dette fra 9-10 PM EST på mandagens. De spiller også inn episoder på You Tube og har andre måter å koble til. Den beste måten å finne ut alle de gode måtene å bli med på er via deres hjemmeside, så klikk på lenken nedenfor til deres hjemmeside.

Foto / illustrasjon: RoseChat

Den andre jeg vil rette oppmerksomheten mot er RoseChat Radio.
Dette ble startet av prisbelønte rosarians Teresa Byington og Chris VanCleave. Mens de også kan bli funnet på Twitter via #rosechat-taggen, er de vert for et ekte radiostilshow noensinne onsdag kveld klokka 21.00 EST. Hvert show har en gjest (eller gjester) og dekker et bredt spekter av roserelaterte emner. Lyttere kan ringe inn og stille spørsmål.

Det de også gjør er å gjøre hver episode tilgjengelig via podcaster og på Stitcher Radio. Jeg abonnerer på podcastene, og hver enkelt lastes ned automatisk til iDevice når den blir tilgjengelig. De holder meg selskap på lange stasjoner!

Hvis du finner deg selv i vinter som trenger en hagefiks utover trykte publikasjoner, kan du sjekke ut disse to kildene. Bare hør eller via Twitter bli med i samtalene. Uansett vil du være glad du gjorde det.

Glad Roseing
Paul