Skip to content

Fall i mai-hagen på Vancouver Island

16 de mars de 2021

Rose «Flower Carpet Pink» og brennende busk (Euonymus alatus) 4. okt.

God mandag, alle sammen! Dagens bilder er fra en av våre favoritt GPODere, May Kald (GrannyMay)! Vi fikk et innlegg fra før for en liten stund siden (oppdater ditt minne HER), og i dag er hun tilbake med litt mer. Hun sier, «Her er noen høstutsikter over hagen min å dele. Jeg håpet på mer farge før jeg postet igjen, men så langt har høsten vært veldig varm, og jeg kommer absolutt ikke til å klage på det! Mange stauder og noe av det roser leter fortsatt som om det er sommer, mens de plantene som trenger kaldt vær for å fargelegge, fremdeles venter på at signalene deres skal stramme tingene sine. I mellomtiden ser mange ting i hagen bra ut, Anna’s kolibrier kjemper om sukkervannet i materen, og Lacey holder på med å jage ekornene mens de prøver å begrave nøtter og frø overalt. Alle disse bildene er fra 4. oktober til 20. Det første bildet er rosen «Flower Carpet Pink» som klatrer opp gjerdet kl. helt foran oppkjørselen min. Den elsker absolutt dette været og blomstrer fremdeles nå, mens bak den er den brennende busken (Euonymus elatus), som normalt stjeler showet med sine flammende røde blader. Den brennende busken innløste seg et par uker senere, men til og med nå har ikke nådd sin fulle prakt. Hvis vi får noen strålende farger senere, kan jeg alltid sende flere bilder! » Vennligst gjør, Mai! Din er en av de vakreste høsthagen jeg noensinne har sett. Goregous!

Send meg bilder av hagen din! Send meg en e-post på [email protected] Takk! –Michelle

______________________________________________
Vil vi ha det har Hagen din, eller en hage du nylig har besøkt, i Hageens Foto av dagen? KLIKK HER!
Vil se hvert innlegg som noensinne er publisert? KLIKK HER!
Vil søk i GPOD etter STATE? KLIKK HER!
Og sist men ikke minst, sjekk ut GPOD Pinterest-side, hvor du kan bla gjennom alle innleggene i kategorier … moro! KLIKK HER!

Rose «Flower Carpet Pink» og brennende busk (Euonymus alatus) 20. okt. Også en yucca, rododendron og klatreroser i bakgrunnen.
En blå hortensia macrophylla, de fleste av blomstene har blitt rosa / brune, men bladene er fremdeles hovedsakelig grønne, kantet med et mørkere bånd.
En del av en frontgrense – sentral er en hvit Hydrangea macrophylla «Incrediball», noen nedre blomsterklynger er hvite, de øvre ble brune. Dette var det første året her, og jeg håpet at det ville bli rosa om høsten som de andre hvite hortensiaene jeg har. Men sommertørken kan ha forårsaket det brune. Rhododendronene rundt den var heller ikke glade for å være tørre.
Den samme delen av grensen fra motsatt side – i sentrum er en Berberis thunbergii «Rose Glow». Det er et kastanjetre og et kornved i bakgrunnen, både små og storbladede rododendroner, heder, sommerfuglbuske og cotoneasters rundt.

Dogwood har ennå ikke vist mye bladfarge, for det meste er grønn. Likevel ser det nydelig ut ved siden av Euphorbia griffithii «Fireglow»
Dette er et lite Stewartia pseudocamellia-tre, gjemt i et umulig lite sted, fordi jeg alltid ønsket meg et. Kanskje jeg en dag vil finne et bedre hjem for det.
Utsikt mot huset mitt fra enden av oppkjørselen. Jeg tar vanligvis ikke dette bildet fordi den lange brede grusoppkjørselen dominerer scenen. Jeg klarte ikke å endre oppkjørselen, men jeg har oppfordret gress, mose og alt annet som er grønt, til å vokse på grusen for å minimere den karrige utvidelsen av grått.
Til høyre for oppkjørselen, under bjørkeklumpen, er det et nytt blomsterbed som skal se bra ut neste høst. Den har mange høye gress og senblomstrende stauder som Joe Pye ugress, echinacea, rudbeckia, og noen heder og andre busker.

Dette er oppkjørselssiden av steinhagen min, trappen går til forsiden av huset. Den fargerike lønnen er en som jeg startet for 22 år siden fra lønnøkler som jeg plukket opp i den japanske hagen i Butchart Gardens. Jeg ante ikke hva slags lønn det kunne vokse opp til å være og brydde meg ikke ettersom alle lønnene i området var nydelige. Jeg er veldig fornøyd med det, selv om det til slutt kan bli for stort for stedet.Lacey undersøker domenet sitt fra verandaen. Den fremre gangen blir dekket (igjen !!) av heathers, hebes, buksbom, Hakone gress, litodora, krypende floks og til og med ugress. På baksiden er den store røde lønnen fremdeles grønn, den mindre ukjente japanske lønnen er til høyre. En mannlig Anna-kolibri sitter på den røde lønnen og vokter kolibri-mater. Han liker ikke å dele. Rufous kolibrier har reist til å fly sørover, så han trenger ikke lenger være årvåken.