Skip to content

Feil i grønnsakshagen

23 de juni de 2021

Hvilken glede det gir meg når folk skriver til oss at de skal begynne med en hage hjemme etter å ha lest denne bloggen. Det er et rush … Du ba meg om noen tips for å komme i gang. Jeg skal fortelle deg om grunnleggende feil at vi alle forplikter oss og som hindrer oss i å lykkes med innhøstingen. Jeg tror det vil tjene som en liten guide for å komme i gang i hagepotten.

Når vi starter med en blomsterpotte, lar vi oss rive med av illusjonen om å tenke at vi skal vokse vår egen pottegrønnsaker, og vi begynte å kjøpe potter, frø, verktøy… uten å tenke at de kanskje ikke er de mest passende. La oss la oss rive med av illusjoner, som er den beste som finnes, og mer i dag. Men la oss samtidig ta hensyn til vanligste feil i grønnsakshagen for å unngå å forplikte dem også.

  • Ikke å planlegge det vi skal så. Det er viktig å konsultere plantekalenderne. Hos Gardening On publiserer vi en per måned. Jeg knytter deg til november. Hvis vi planter grønnsaker utenfor sesongen, er vi nesten helt sikkert dømt til å mislykkes.
  • Når du har bestemt deg for hva du skal så, må du huske at du vil ha en tid uten høsting under spiring og veksttid. Denne gangen fortviler du noen ganger, du kan plante korte syklusarter (salat eller reddiker) for å nyte litt grønnsaker mens neste høst vokser.
  • Å kjøpe potter uten å ta hensyn til avlingens behov. Hver grønnsak trenger en viss minimumsplass. Vi har nylig publisert en tabell over målinger av pottene i henhold til avlingen. Husk også at du kan bruke planter eller dyrkingsbord, men så må du finne ut om de gunstige og ugunstige avlingsassosiasjonene.
  • Ikke fyll beholderne på underlag. Beholderne der vi skal plante grønnsakene våre må være fullstendig fylt med underlag. Jo mer underlag de har, jo bedre. I tillegg til tross for å fylle dem helt, komprimerer den og reduserer volumet når den vannes. Fyll dem helt opp, og la bare en centimeter være slik at vannet ikke renner ut når du vanner. Når det kommer ned, kan du fylle det eller legge til kompost om nødvendig.
  • Purke direkte frøene i underlaget. Det er arter som trenger det på denne måten, men andre krever forhåndspiring i barnehagen. Sjekk kravene til hver grønnsak. I vår søkemotor kan du finne mange av dem. Og vi vil legge til flere.
  • Anlegg mer enn en plante per gryte. Igjen blir vi nødt til å konsultere artenes plassbehov i tabellen med pottestørrelser (de fleste trenger potten alene) og dyrkingsforeningene i tabellen i denne forbindelse, slik at de ikke konkurrerer om næringsstoffer, men samarbeider om skapelse og forbruk. Det er planter som trenger all plass for dem.
  • I alle fall kan du sjekk bloggen vår, legg i søkemotoren «macetohuerto», og du vil se alle innleggene om det: såing, transplantasjon, spiring, beholdere, vanning, verktøy, underlag, gjødsel…. Jeg håper det hjelper deg!

Mer informasjon: Blomsterpotten, avlingskalenderen i november, målinger av pottene i henhold til avlingen, dyrkingstabeller, avlingstilknytninger, typer underlag, La oss så: verktøy og tilbehør

Kilde: Picarona