Skip to content

Felicia, den vakre blå margaritaen til balkongen eller terrassen

17 de juni de 2021

Når du ikke har mye jord, er en av tingene du ikke kan gjøre, å tro at det vil være umulig å ha en vakker hage. I dag, takket være både Internett og planteskolene selv, kan vi ha planter som på grunn av størrelsen kan vokse gjennom hele livet i vakre potter. En av dem er Felicia amelloides, som også oppfører seg som en flerårig, noe som betyr at den lever i flere år.

Dermed, for bare en eller to euro som en voksen plante kan koste deg du kan ha en terrasse eller balkong full av blå blomster i flere sesonger.

Kjennetegn ved Felicia amelloides

Edleblomst av Felicia-planten

Hovedpersonen vår er en tett subshrub innfødt til Sør-Afrika som lever i flere år og når en høyde på 60 centimeter og omtrent dobbelt så bred. Bladene er avrundede, lysegrønne, og de vakre blomstene har blå kronblad med et gult senter. Disse spirer fra sen vår til høst.

På grunn av sin opprinnelse er det en plante som har det vanskelig i områder der klimaet er kaldt, selv om det ikke er et stort problem: om vinteren kan du benytte anledningen til å dekorere hjemmet ditt med det 🙂.

Hvordan tar du vare på deg selv?

Felicia amelloides i blomst

Vil du ha en? I så fall er her pleieguiden din:

  • plassering: ute, i halvskygge eller i full sol.
  • Underlag: det er viktig at den har god drenering. Du kan blande det universelle vekstmediet som selges i barnehager med 30% perlit, eller hvis ikke, bland mulch med 30% utvidede leirkuler.
  • Irrigasjon: tre eller fire ganger i uken om sommeren, og en eller to ganger i uken resten av året.
  • Abonnent: fra vår til slutten av sommeren, må det betales med gjødsel for blomstrende planter, i henhold til indikasjonene som er angitt på emballasjen.
  • Transplantasjon: annethvert år, om våren.
  • Rustikk: det er følsomt for frost. Hvis temperaturen faller under -1 ºC, er det praktisk å holde den innendørs til været blir bedre.

Kjente du Felicia-anlegget?