Skip to content

Felles hvitløk (Allium neapolitanum)

8 de juni de 2021

Disse plantene har vært en del av menneskets kultur i århundrer. Disse er innenfor familien til Amaryllidaceae Y har 1250 arter spredt over hele verden.

Hvitløk, løk, gressløk eller gressløk, hvitløksledd (hvis vitenskapelige navn er Allium neapolitanum) og hundrevis av andre varianter med den karakteristiske lukten og den spesielle smaken, brukes i mange av de kulinariske rettene som er typiske for Middelhavsområdet.

Kjennetegn

busk med små hvite blomster

Definitivt Allium neapolitanum Det er en grunnleggende del av dietter, men kulturelt har de også tjent til å holde ut vibrasjoner som ikke er i harmoni og annen populær tro. I tillegg må det sies det denne planten har virkelig ekstraordinære medisinske egenskaper.

Det er en ære å ha et så edelt medlem av planteverdenen i den ville floraen og i noen av dens presentasjoner. Den utfører en god beskyttende funksjon i frukthager og hager, da den fjerner lukten av skadedyr eller insekter, skiller seg ut for sin skjønnhet og behagelige lukt.

De Allium neapolitanum Det er en av de mer enn 1000 artene av slekten som finnes på planeten til Amaryllidaceae familie og det vanlige navnet som det er kjent for er hvitløksledd, hvitløk, løkløk, gressløk, tårer fra Magdalene og Kristi øyne.

Ved siden av Allium neapolitanum, det er andre kjente og ofte brukte arter på kjøkkenet som Allium crispum, Allium sativum, Allium schoenoprasum, Allium nigrum, Allium cernuum, blant andre og er ikke annet enn navnet på vanlige ingredienser på kjøkkenet som hvitløk, gressløk, løk, purre, etc. De bærer alle navnet på Allium som etymologisk har betydningen av brenning og dette kanskje fordi refererer til den karakteristiske sterke lukten av planten. Anlegget var også kjent for romerne, og det antas at opprinnelsen til navnet faktisk kommer fra keltisk.

Allium er det vitenskapelige navnet på hvitløk og neapolitanum det refererer til regionen med opprinnelse eller hvor den dyrkes mest eller bruken av den er populær. Ifølge andre forfattere regnes det også som et faktum innenfor etymologien at navnet kommer fra det greske ordet aglidion og hvis mening er å unngå eller flykte, siden lukten ble ansett som motbydelig.

Det var Joseph Pitton de Tournefort (1656-1708), en fransk naturforsker, en av de første som bruker navnet på Allium for å gjenspeile navnet på planten i sine botaniske studier. Dens kulinariske bruk er ganske omfattende på grunn av sin karakteristiske smak og dekorative allsidighet og dens smak og egenskaper er ideelle for kulinarisk bruk, regner også med noen medisinske fordeler.

De cupcake-tårer eller hvitløksledd De er små flerårige pæreplanter som vokser til maksimalt 12 tommer høye. Bladene er lange og delikate med en lysegrønn farge og vanligvis to eller tre. I terminalene på bladene små hvite blomster vokser som blomstrer mellom sen vinter og tidlig på våren.

trekasse full av hvitløk

Pæren til planten er omgitt av pærer som generelt er grå-gule i fargen. Alle artene av slekten har svovelforbindelser som er derivater av allylsulfid.

Når det kuttes, omdannes alliin-enzymet til allinase, og det er det som gir fruktene til disse plantene deres karakteristisk lukt og egenskaper. Allinase eller allicin har antibakterielle og soppdrepende medisinske egenskaper. I tillegg påvirker de muligens reguleringen av kolesterol, blodtrykk, bekjemper arteriosklerose og har antivirale applikasjoner.

Noen av disse plantene har flere kvaliteter enn andre, men generelt hele familien av disse plantene deler disse egenskapene i større eller mindre grad.

Dyrking og stell av Allium neapolitanum

Disse planteartene kan forekomme årlig eller halvårlig og dyrkes lettest i tempererte soner. Tilpasningen tåler en og annen frost, men trives best i skyggefulle eller halvskyggelige forhold.

De kan også tilpasses i tropiske områder, men det er mer vanlig å se dem i Middelhavsområdet. Denne plantens habitat er vanligvis i fuktig og skyggefullt terreng som elvebredder, veikanter osv., Og dyrking av denne typen Allium er ikke krevende når det gjelder jordkvalitet. Derimot, det er å foretrekke at den inneholder organisk materiale og litt humus.

Den er veldig motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer, og den beste måten å formere dem på er gjennom pærene etter blomstring. Denne operasjonen utføres vanligvis om høsten og dette rådet gjelder for alle typer Allium. Hvis de skal plantes gjennom frøene, er den ideelle sesongen om våren og i en beskyttet boks. Pærer kan også plantes direkte i bakken i store grupper og det er ikke uvanlig at plantingen utvikler seg spontant på lett skyggelagte jordarter.

Sykdommer og skadedyr

små hvite blomster som kalles hvitløk

Fordi det er en veldig motstandsdyktig plante, er det ikke veldig vanlig at den blir angrepet av noen form for sykdom eller pest, tvert imot, holder vanligvis denne typen problemer borte fra avlinger. Imidlertid kan det i en veldig liten prosentandel og i industrielle plantasjer bli påvirket av løkflue, hvit råte og mugg.

Når det gjelder industrielle plantasjer, er løkflua et alvorlig problem som krever spesiell hjelp fra kjemiske plantevernmidler. Men hvis plantingen er liten, Ideelt sett plant bare gulrøtter i nærheten av den.

Mugg bekjempes ved å fjerne berørte blader, forbedre ventilasjon av planter og fjerne ugress fra miljøet. Overflødig fuktighet må fjernes, og som en siste utvei kan et påføring av hestestjerne påføres planten. Hvit råte kontrolleres bare ved å forbedre ventilasjonen av planten og senke fuktighetsnivået.

Generelt har disse plantetypene betydelig kommersiell betydning, deres avlinger og produktsalg er ganske utbredt, noe som gjør dem svært lønnsomme avlinger for kommersialisering.

Bekymringene for denne planten er veldig lite, de er vakre, hyggelige og har flere egenskaper som har blitt ledsaget av hager og vill vegetasjon i tusenvis av år. Dens motstand og tilpasningsevne garanterer deg et rom i planteverdenen mye lenger.