Skip to content

Ferskener og blåbær med sitronurt og lavendel sirup

9 de april de 2021
  • Ferskener og blåbær er en vinnende kombinasjon – når du legger til denne herlige urtesirupen laget av sitronurter og lavendelblomster – er den praktisk talt eterisk. Klikk på en annen piksel for å forstørre og lese bildetekster. Foto / illustrasjon: Susan Belsinger
  • Denne oppskriften kan nytes som fruktsalat, eller det kan være et pålegg for shortcakes, ytterligere forbedret med fersk pisket krem.
  • Legg sitronurt og lavendel sirup til en hvilken som helst drikke fra limonade eller iste til favorittcocktailen din – rom punch, cosmo eller til og med en martini.

Ingredienser:

Lager omtrent 8 porsjoner

6 veldig modne ferskener, skrelt og skiver
2 ts sitronsaft
1 halvliter blåbær
Omtrent 1 kopp sitronurt og lavendel sirup
Sitronskall, valgfritt

Ferskener eller nektariner er fantastiske på shortcakes – de kan stå alene – men er nydelige når de kombineres med blåbær eller bringebær. Sitronurt og lavendel sirup er herlig med hvilken som helst frukt. Du kan også prøve bergamott eller appelsin mynte.

Kast ferskenene i en bolle med sitronsaften. Tilsett blåbær og hell sitron og lavendel sirup totalt. La stå i minst en time eller opptil tre. Pynt med litt sitronskall om ønskelig og selvfølgelig litt sitronurtblader og noen lavendelpigger.

Sitronurt og lavendel sirup

Urte sirup er fantastiske smak essenser som kan tilsettes i stedet for væsken i kaker, paj fylling og sorbeter. De er gode på alle slags frukt og brukes i drikkevarer som limonade og iste. Lag disse når du har friske urter i overflod, deres smak og aroma vil gi frukt og desserter en lysstyrke.

Lager ca 2 kopper

1-1 / 2 kopper vann
1-1 / 2 kopper sukker
Omtrent 8 til 10 sitronmelisse, sitronverbena eller sitron basilikumkvist eller en stor håndfull sitronurtblader
1 ts lavendelblomster

For å lage en urtesirup, kombiner vann og sukker i en liten gryte, legg på moderat varme og la det surre, rør til sukkeret oppløses. Tilsett urter som blåser bladene mot siden av pannen med en skje. Dekk til, fjern fra varmen og la den stå i minst 30 minutter eller til romtemperatur.

Fjern bladene og press dem inn i sirupen for å trekke ut smaken. Hell i en ren flaske eller krukke og merk etiketten. Denne sirupen kan lages foran og oppbevares i kjøleskapet i omtrent 10 dager.

Hvis du vil beholde sirupen i lang tid, heller du den i en krukke eller flaske og etterlater minst en tomme hodeareal, legg på lokket eller hetten og merk. Frys dem i opptil ett år. Ta den ut av fryseren kvelden før du bruker den, og la den tine, eller legg flasken i en bolle med varmt (ikke varmt) vann for å tine raskere. Bruk det du trenger og frys ned på nytt hvis ønskelig.