Skip to content

Ficus Benjamina bryr seg

2 de juni de 2021

En av de mest dyrkede plantene i hjem og innendørs hager i verden er Ficus benjamina. Fremfor alt er den plantet på de stedene som ikke har utearealer, men at det er nok plass til å ha planter og busker som gir dekorasjonen et veldig spesielt preg. En av grunnene til at denne planten er plantet innendørs, er fordi de ikke tåler høye temperaturer veldig bra og lav luftfuktighet.

I noen tilfeller har jeg funnet ut at mange mennesker har dem i utendørshagen eller på terrassen, og selv om de tåler disse negative egenskapene som varme og lav luftfuktighet, er det best å dyrke dem i et miljø som er gunstig for dem slik at det kan utvikle seg og vokse på den beste måten. Det er av denne grunn at Denne gangen gir vi deg den beste pleien du bør ta hensyn til når du vokser Ficus benjamina.

Funksjoner av Ficus benjamina

Utsikt over Ficus benjamina

De Ficus benjamina Det er en busk eller arboreal plante som er mye dyrket som et pryd som tilhører familien Moraceae. Det er en art innfødt i Sørøst-Asia og den sør-australske regionen; spesielt vil vi finne det i India, Jaba og Bali. I tillegg til nord og sør for Australia, Bhutan, Kambodsja, Kina, Filippinene, Laos, Malaysia, Nepal, Ny Guinea, Thailand, Vietnam og Stillehavsøyene.

Det er en choke-type plante. I sin ungdomsperiode vokser den på en annen plante i form av en klatrer, og avgir luftrøtter. Planter holder seg til bakken fra disse røttene, bygger befestninger, drukner planter som har klatret og står høyt.

Løvverket består av læraktige blader, knallgrønne i fargen, som har forskjellige nyanser og former, avhengig av sorten. Den har tynne og mobile greiner og frukt så små som fiken, som er maten til flere fugler som den stammer fra. Om vinteren slutter den å utvikle seg, og om våren begynner den å vokse nye grener og knopper. Blader som er nyere viser en lysere, lys grønn farge.

Det er en vanlig plante for hekker i potteplanter i parker, hager eller hus, kontorer og underholdningssteder. For øyeblikket, bruken er begrenset i noen byer på grunn av skaden som rotsystemet forårsaker infrastrukturen.

Hvordan tar du vare på Ficus benjamina?

Det er viktig at du husker det du bør ikke vanne planten mer enn to ganger i uken om sommeren, men om vinteren bør du gjøre det hver 10. dag eller så. Husk å være veldig forsiktig med vanning, for hvis du er over vann, kan planten ødelegge. Under etableringen av anlegget må vanningene være konstante; Denne planten vokser raskt og svetter mye, så den krever høy luftfuktighet. Mangel på vanning forårsaker gulfarging og avblåsning av planten. Selv om den lett kan gjenopprettes, mister den prydkarakteren.

De første årene kan den oppbevares i en hjemmekanne, men på grunn av den raske utviklingen vil vi ikke kunne holde den der for livet. Vi har en erstatningsbeholder eller en plantebeholder, absolutt i jorda i frukthagen eller hagen vår. Hvis vi kan rote det regelmessig (vi kan alltid, og vi kan ikke overdrive det), kan denne prosessen bli forsinket, men det anbefales ikke fordi vi på en eller annen måte begrenser potensialet for dette treet til å vokse i store rom.

De Ficus Benjamina det er et tre som tåler høye temperaturer og relativt tørre områder. Den har en unik måte å tilpasse seg klimaet, det vil si tettheten på bladene endres med lys og tid. I områder som er utsatt for direkte sollys, har det en tendens til å produsere tettere blader, mens bladene i skyggefulle områder faller nedover og henger greiner.

Hvor å finne Ficus benjamina?

Først og fremst er det viktig at når du sår denne planten, sørg for å plassere den på et sted med mye lys. Når det gjelder temperaturen, er det best at den er mellom 13 og 24 grader Celsius, enten om sommeren eller om vinteren. Selv om denne planten tåler noen få grader mer eller noen få grader mindre, er det best at de alltid er i det området.

Plager og sykdommer

Ficus benjamina er en sterk plante motstandsdyktig mot forskjellige sykdommer, skjønt kan bli angrepet av visse skadedyr, som bladlusAphis) og midd som edderkoppmidd (Tetranychus urticae); i varmt vær, hvite fluer (Dactylopius coccus) og turer (Frankliniella occidentalis).

Blant de vanligste sykdommene finner vi de som produserer fremtredende flekker på bladene, er forårsaket av Cercospora, Corynespora og Gloesporium. Og utseendet til rotsopp (som Fusarium og Phytophthora) forårsaket av substratets høye fuktighet.

Beskjæring

Det kan beskjæres etter behov. Beskjæring i hviletiden (vinter) er imidlertid obligatorisk for å holde strukturen sterk. Vinteren som har stoppet veksten brukes til å øke strukturen i strukturen. Døde og syke grener skal kappes og fjernes fra innsiden av treet.

Bonsai omsorg Ficus benjamina

Ficus benjamina kan fås som bonsai

Vi kan også ha denne arten i bonsai-modus, selv om den krever litt mer kompleks pleie:

  • Du må plassere bonsai i et område med mye naturlig lys, men ikke direkte sollys.
  • Det er anbefalt vanne den hver gang underlaget har tørket. Vanning som tåke hver dag eller annenhver dag for å opprettholde en høy luftfuktighetsindeks kan også være gunstig, spesielt hvis du vil at treet skal ha luftrøtter.
  • Om vinteren bruker ficus mindre vann, men forblir aktiv når posisjonen din blir varm.
  • Abonnement må gjøres en gang i uken og annenhver uke om sommeren og en gang i måneden om vinteren. Du kan bruke flytende gjødsel eller organisk kompost i kuler.
  • Ficus må være transplantert hvert annet år om våren. Bruk et mulchbasert underlag med torv og grov sand.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om Ficus benjamina og dens omsorg.