Skip to content

Finn ut hva som skjer på bare 10 dager hvis du planter en tomatskive

21 de juni de 2021

Frukt og grønnsaker smaker ikke lenger som før. Intensiv dyrking fører til at den sanne smaken av mat går tapt; selv om vi heldigvis kan glede oss over dem igjen hvis vi dyrker dem selv. Hvordan? Meget lett. Så frøene på terrassen eller terrassen vår. Og det beste er at vi ikke trenger å gå langt for å lete etter disse frøene. Det vil være nok å kjøpe en frukt til.

Vil du forresten ha dine egne tomater? Plant skivene dine, og se hva som skjer på bare 10 dager.

Spirte tomater

Tomatplanter er hagebrukplanter som de vokser veldig raskt, og de bærer også frukt i stor mengde. Til dette må det legges til at praktisk talt alle frøene som blir sådd, spirer. Hvem har aldri kuttet en tomat og sett en som allerede hadde begynt å spire? De er en av de mest interessante plantene å starte i hagearbeid, uavhengig av hvor lenge vi har vært i hagearbeidens verden.

For å spise en deilig tomatsalat er det første vi må gjøre å velge sorten vi vil plante. Det anbefales sterkt å velge en RAF-tomat, siden den har mer smak, men noen vil gjøre. Seinere, vi vil kutte den i skiver, og vi vil plante den i en gryte med universalunderlag eller kompost, dekker dem med litt underlag. I løpet av to-tre uker vil plantene våre være slik:

Tomater

Det blir mindre å høste tomatene våre! Men ja, vi må plassere potten på et sted der direkte sol treffer den, og vanne ofte. Når plantene våre er 6-10 cm høye, er det på tide å plante dem i individuelle potter. Vet ikke hvordan du gjør det? Ikke bekymre deg. Vi forteller deg:

  • Fjern alle plantene fra potten, uten å berøre rotkulen, og passe på at de ikke går i stykker.
  • Nå, med en skje eller med de samme hendene, skille plantene på en slik måte at hver og en har sin egen rotkule av røtter. Hvis noen går i stykker, skjer ingenting.
  • Da trenger du bare å plante dem i pottene deres – store, minst 40 cm i diameter – med universelt underlag eller kompost, og vanne dem.

Du har ikke lenger en unnskyldning for ikke å ha dine egne tomatplanter 🙂. Tør å dyrke dem.