Skip to content

Fiolenes verden

24 de juni de 2021

De fioler De er fargerike blomster som er veldig populære i markedet, kanskje på grunn av deres naturlige skjønnhet og naturlige eleganse.

Det morsomme er at de til tross for populariteten er vanskelige å skille fordi de presenteres i forskjellige former. det er mulig skille mellom 400 og 500 varianter forskjellige, til og med mange som ikke har lilla blomster, selv om de deler en familie. Et eksempel er tankene, som vi ikke alltid forbinder med fioleruniverset eller tilfellet med afrikanske fioler, som faktisk ikke er fioler.

Oppsummerer spørsmålet, ikke noe bedre enn en kort oversikt for å forstå verden av magiske fioler.

Sanne og falske fioler

Fioler er planter som tilhører familien til Lilla og hvis vitenskapelige navn er bratsj. De er de som ofte betegnes som «ekte fioler» og skiller seg dermed fra de variantene som er kjent som fioler når de faktisk ikke er det, som det er nevnt tilfelle av den afrikanske fiolette.

Tanker

Bortsett fra den fiolette fargen på blomstene, deler sistnevnte lite med familien Violáceas siden røttene er overfladiske (i det andre tilfellet er de dype) mens de er husplanter og ikke vokser i full sol som ekte fioler. De er også preget av morfologien til blomstene.

De virkelige fioler

Innenfor verden av «ekte fioler» er de vanligste følgende:

Viola odorata: den har en maksimal høyde på 20 cm og blomstene kan være fiolette eller i forskjellige farger (rosa, gul, blå og hvit). Den blomstrer om våren.

Fioler

Viola cornuta: det er den mest klassiske fiolette og blomstrer mellom vår og sommer. Det er en motstandsdyktig plante som tilpasser seg forskjellige klimaer.

Viola canina: Det er også kjent som Dog Fiolet og blomstene er blå-fiolette med en hvit spur.

Viola tricolor / Viola wittrockiana: de er de berømte stemorsblomster, som faktisk er en hybridvariant som ble født fra den fiolette kornetten.