Skip to content

Fire nye roser fra stjerne roser og planter

17 de april de 2021

Star Roses & Plants er folkene som introduserte The Knock Out® Rose for verden. Denne rosen endret måten amerikanske gartnere så på roser. Plutselig var roser enkle å dyrke og kunne brukes i hagen som blomstrende busker. Heldigvis for oss alle anerkjente Star Roses den trenden og fortsatte å bygge videre på den. Spesielt med deres Drift-serie av roser. De introduserer fire nye roser til USA i år. Sørg for å se etter dem i hagesentre og kjeder i nærheten. Basert på historien skal de være kjempefint for hagen din.

Icecap ™ Rose
Foto / illustrasjon: Star Roses & Plants

Icecap («Meiradena»)
Icecap ™ viser en tett skylling av rene hvite blomster på en kompakt, avrundet busk. Utmerket gjentatt blomstring og motstand mot mange vanlige rosesykdommer som svart flekk, mugg og rust. Icecap ™ er den første introduksjonen som er laget fra den kombinerte avlsinnsatsen til Will Radler og Meilland International. Will Radler er skaperen av The Knock Out® Rose og Meilland har avlet fremragende roser i flere tiår.

Rosen vokser i en busket vane til rundt 2 1/2 ′ høy. Dette gjør den ideell for grensen foran, for masseplanting og spesielt for containere. Det er vanskelig å sone 5.

Look-A-Likes® Apple Dapple Rose
Foto / Illustrasjon: Star Roses & Plants

Look-A-Likes® Apple Dapple er dekket av et teppe med hvite epleblomstlignende blomster tidlig på våren. Den vokser godt av sine egne røtter og tåler høy pH i jorda. Den vil kontinuerlig blomstre gjennom sesongen og er veldig motstandsdyktig mot rust og mugg. Det er en stor bunndekke rose og vil være godt egnet for plassering foran sengene og kantene, eller plantet i massevis.
Enkeltbladede blomster har en egen sjarm, og det er vanskelig å sone 5.

The Pretty In Pink Eden® Rose
Foto / Illustrasjon: Star Roses & Plants

Hvis du er en fan av Climbing Eden Rose, vil du elske denne. Mens Eden rose er rød, er to-to tonet i fargen Pretty In Pink Eden® dyprosa i fargen. Den har litt flere kronblader enn Eden® og er mer duftende. Pretty In Pink Eden® presterer godt på sine egne røtter og er like kraftig og motstandsdyktig mot sykdommer som foreldrene.
Climbing Eden har vist seg som en klassiker blant klatreroser, og med Pretty In Pink Eden® har vi et annet valg i farger. Hardy til sone 5

The Peachy Keen ™ Rose
Foto / Illustrasjon: Star Roses & Plants

Denne rosen er en eksepsjonelt sykdomsresistent buskrose. Blomster åpner skallrosa med et gult senter, og blekner til pastellrosa. Plantevanen er veldig jevn og avrundet. Blomstrer kontinuerlig og konsekvent fra vår til frost. Dette var toppscorer for estetikk og sykdomsresistens i Star Roses «uavhengige studier utført over hele landet i løpet av to år.
Størrelsen er rundt 3’x4 ′, noe som gjør den flott for grenser, masseplanting og til og med store containere som halve whiskyfat. Hardy til sone 5.

Som jeg har nevnt i tidligere innlegg, tar det rundt 8-10 år fra en rose avles til den kommer inn i hagesentre. Nå som vi er rundt 15 år etter introduksjonen av The Knock Out® Rose, blir vi belønnet med noen fantastiske roser som ikke bare er flotte for hagen, men som er vakre i sin rett.

Glad Roseing
Paul