Skip to content

Fordeler og dyrking av lilla salat

6 de juni de 2021

Det er mange arter av salat. Hver og en har forskjellige egenskaper og egenskaper. I dag skal vi snakke om fordelene og egenskapene til lilla salat. Det er en salat som hjelper til med å opprettholde vekten og forbedre kroppens funksjonalitet. Derfor er det ganske interessant å legge til denne maten i kostholdet ditt for å få gode resultater.

Hvis du vil vite mer om lilla salat, er dette innlegget ditt.

Kjennetegn og dyrking

Voksende lilla salat

Det er en veldig lav kalori salat (som alle salater) så det anbefales å inkludere i et diett med lite kaloriinnhold. Med denne maten eller så får vi nok næringsstoffer og reduserer appetitten ved å tilsette få kalorier. Det høyeste innholdet i denne salaten er vann, og den har ikke noe fett. Det er ikke slik at fett er dårlig, men at det gir et større antall kalorier per gram.

Delene av den lilla salaten kan spises på forskjellige måter og til og med i mengdene du vil ha. Vi vil ikke risikere å øke vekten vår ved å tilsette en enorm mengde av denne salaten.

Når det gjelder dyrking, er det ikke en plante som krever mye pleie. Den har en ganske kort syklus og kan høstes på kort tid. Dette betyr at den kan kombineres med andre typer grønnsaker med en lengre syklus for å utnytte plassen på en mer optimal måte. Også Det kan kombineres med forskjellige salatvarianter for å kunne høste gjennom året. Det er en kultur som tilpasser seg ganske godt til nesten alle typer containere.

Blant kravene finner vi en moderat krevende vanning, spesielt når den danner knoppen. Du trenger en ganske fruktbar jord siden alle bladgrønnsaker bruker mye næringsstoffer. Du trenger et volum på ca. 3 liter substrat. Såing skal skje i månedene mellom mars og november og kan høstes hele året.

Det er veldig vanlig å så i barnehagen, selv om det også kan gjøres ved direkte såing. Hvis det gjøres ved direkte såing, vil det senere trenge noe tynning. Ideelt sett må du legge en avstand på 20-30 cm mellom planteplanter. I tilfelle vi må transplantere fra såbedet til den definitive beholderen, er det rette øyeblikket når planten har omtrent 4-5 ekte blader.

Når knoppen er tett og ca 5-10 uker har gått, kan innhøstingen gjøres. Når sesongen er varmere, er det mulig at salaten pigger eller stiger, og dette betyr at den blomstrer og bladene blir tøffere med en bitter smak. Dette anbefales ikke i det hele tatt hvis vi vil bruke det i salater.

Hvis vi vil ha en høst hele året, må vi utføre en forskjøvet beplantning. For å gjøre dette kan plantene som er fjernet under tynning, oppbevares i mindre potter til det er på tide å plante et nytt salatskifte. Vi kan også la rotkulene være nakne i noen dager i et basseng med vann.

Hyppigste skadedyr og sykdommer

Lilla salat blir ofte angrepet med noen av følgende skadedyr og sykdommer:

 • Snegler og snegler. Det foregår hvis de dyrkes på land, og for å eliminere dem, er det beste deres manuelle samling eller være ølfeller.
 • SoppDisse soppene vises hvis vanning gjøres for mye og det er nok fuktighet. For å eliminere soppen er det best å fjerne de berørte områdene og forbedre luftingen.
 • Bladlus Disse bladlusene vises når det er et overskudd av nitrogen i jorden. For å lindre dette problemet, er det best å bruke brennesleoppslemming eller vegetabilske insektmidler.
 • Fugler. For å unngå angrep av fugler før de spiser en del av bladene, er det best å dekke dem med et nett.

Fordeler med lilla salat

varianter av salat

Nå skal vi analysere alle de helsemessige fordelene ved hyppig inntak av lilla salat. Denne salaten kan lett gjenkjennes av formen på hodet og fargen på bladene som varierer mellom lilla og mørkerød. Ernæringsverdiene til denne salaten ligner veldig på de av romansk og krøllete salat. Smaken er imidlertid noe annerledes.

Blant næringsstoffene finner vi et høyt innhold av vitamin A og K som gir en fordel for kroppen av:

 • Hjelper kardiovaskulærsystemet vårt gjør den mer motstandsdyktig.
 • Holder dårlige kolesterolnivåer lave.
 • Forhindrer arteriosklerose.
 • Det hjelper til med å eliminere retentin av væsker hjelper til med å bli kvitt cellulitter.
 • Det er perfekt for et lite kalori diett og god metthetsstyring.
 • Gir en antioksidant effekt på kroppen. Denne effekten hjelper oss med å forhindre sykdommer som diabetes og andre typer degenerative sykdommer.
 • Det har en betennelsesdempende effekt for de som lider av autoimmune og hormonelle sykdommer.
 • Hjelper med å nøytralisere eksistensen av syrer i blodet.
 • Forbedrer fordøyelsesprosessen og gjør det lettere.
 • Forhindrer svulster.

Medisinske egenskaper av lilla salat

Egenskaper av lilla salat

Selv om det kanskje ikke virker som det, bortsett fra å være en god mat å inkludere i nesten alle typer diett, har det også mange medisinske effekter. Smaken den har hjelper til med å roe ned appetitten og tilfredsstiller kroppens behov på den tiden. Den beste måten å spise denne salaten på er naturlig.

La oss se noen av de medisinske egenskapene den har:

 • Det inneholder mye betakaroten som omdannes til retinol i kroppen. Det vil være her, det hjelper oss ikke å lagre vitamin A.
 • Å være en kilde til vitamin K, gir det oss å ha sterkere bein og sunnere blod. Dette vitaminet hjelper til med å motvirke eventuelle effekter som kan forårsake blodpropp. Det opprettholder også den gode tilstanden og tettheten til beinene slik at de har god absorpsjon av kalsium.
 • Det hjelper deg mot mineralene som beholdes i blodårene. En porsjon lilla salat tilsvarer 40% av alt vitamin K du trenger hver dag.
 • Det har selv om det er mindre mengder riboflavin, tiamin og vitamin B6.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om lilla salat og introdusere den i kostholdet ditt for å dra nytte av alle egenskapene.