Skip to content

Fremgangsmåte og detaljer å ta hensyn til når du lager en hage

19 de juni de 2021

Hvis du liker hagearbeid og ferske grønnsaker, har du sannsynligvis initiativ til å lage en hage.

Det første du bør gjøre er utpeke et stykke hage eller et rom der du vil dyrke hagen din. Husk at hvis du ikke har nok plass til å plante, også du kan bruke containere eller potter.

De fleste etter dette bestemmer hvilke ting de vil vokse i hagen sin. Det første som generelt velges er poteter, løk og gulrøtter. Disse grønnsakene er ekstremt deilige, men høsten deres blir skadet med hvert minutt som går.

Fremgangsmåte for å skape en vellykket hage

Vil du lage din egen hage? Fortsett å lese denne artikkelen og finn ut hvordan du kan gjøre det!

Utgifter

Kostnadene blir først og fremst vurdert ut fra hva du vil så, så du bør lage en liste over ting du vil høste i hagen din, med tanke på plass, lønnsomhet og om du har en måte å bevare grønnsaker som raskt forverres.

Når du har laget listen over kostnader, inkludert andre utgifter som gjødsel, jord osv., Er du klar til å kjøpe dem og evaluere det andre aspektet.

Jordtype

Det virker ikke viktig, men jord er en avgjørende faktor når det gjelder avlingene du lager. For eksempel hvis du har en kald leirejord, om våren vil det ta lengre tid å varme opp landet, og de umiddelbare avlingene vil ikke komme ut raskt.

På den annen side vil avlingene som krever mer tid være rikelig, og du trenger også veldig lite vann. Så hvis du har problemet med kald leirejord, Vi foreslår at du bruker hevede senger, slik at bakken kan varme opp mye raskere.

Tvert imot, hvis du har andre typer jord, er det mest sannsynlig at din tidlige innhøstinger dukker opp umiddelbart, men etterpå vil jorden være tørr og ufruktbar. Det du bør gjøre er at hvis jorda er tung (som kald leire), bør du gjøre det plassere avlinger i containere eller potter som ikke absorberer mye vann, siden jorda også vil være ansvarlig for å gi vann til avlingen.

På den annen side, hvis du har en jord med mindre hard jord, er det best å plassere dype grøfteavlinger De kan fylles tilstrekkelig med vann, da disse pleier å være tørre.

Vær

Det er viktig at du bestemmer deg etter å ha bestemt deg for de to første faktorene hvor mye tid vil du bruke til hagen din, siden ikke alle grønnsaker krever samme oppmerksomhetstid og noen trenger mindre pleie enn andre.

Det er grønnsaker som du må holde øye med hele dagen, mens andre bare vokser ved å vanne dem en uke. For eksempel tar en grønnsak som tomat ca. 6 uker å vokse med en saftig smak, og så er det bønner, som det tar to uker å dyrke.

grønnsakshage

Asparges, derimot, de er i utgangspunktet selvforsyntSiden du bare må bruke en vedlikeholdsrutine hvert år, og innhøstingen har ikke endret seg i minst 10 år. Husk at noen grønnsaker trenger mer tid til å vokse, planting og lukking enn andre, så tiden blir også en viktig faktor.

Tiden du også bør ta i betraktning er plantasjens. Du burde bestemme i løpet av hvilken tid på året du skal plante grønnsakene og i hvilken rekkefølge skal du gjøre det slik at de er tilgjengelige neste sesong.

Hvis du ikke har mye kunnskap om dette, kan du være sikker på at når du kjøper frøene, vil leverandørene gi deg kataloger eller manualer, slik at du kan begynne å våge deg inn i jordbruksverdenen.

Å ha en hage er ikke helt komplisert

Dette er en aktivitet som krever tålmodighet, dedikasjon og fremfor alt kjærlighet. Hvis du gjør alle plantingene dine med størst delikatesse og entusiasme mulig, kan du være sikker på at resultatene blir like fantastiske.

Prøv å dyrke din egen mat hjemme!