Skip to content

Frøstratifisering: planter som trenger å være kalde før de spirer

11 de juni de 2021

Gjennom historien om planteutviklingen har planter måtte tilpasse seg de mange endringene som har skjedd på jorden. En måte å oppnå en høyere spiringprosent på, og derfor et større antall prøver som adopterte et stort utvalg av trær og busker var bli vant til kulden å kunne våkne om våren.

Dette merkelige faktum er veldig nødvendig slik at vi for tiden kan nyte skjønnheten til et stort antall planter. Dermed vil de av oss som ønsker å dyrke ikke-innfødte arter i litt varmere regioner bli tvunget til å få dem til å føle seg kalde. Hvordan? Ved hjelp av frøstratifisering i kjøleskapet.

Hva er frøstratifisering?

Pinus rigida

Når de faller til bakken, blir frøene umiddelbart dekket av jorden som blåses av vinden, og av bladene som de voksne prøvene faller. Dermed forblir de beskyttet i de kaldere månedene, med en temperatur som ikke er høy nok til å vekke den, og heller ikke lav nok til at embryoet i den kan bli skadet. Etter noen måneder varmer solen bakken igjen, og med regnens ankomst er tiden endelig kommet.

Ved dyrking er en måte å etterligne naturlige forhold på å så frøene i en tupperware med et veldig porøst underlag (perlit med litt svart torv for eksempel) og plassere det i kjøleskapet ved omtrent 6 ° C. Det er veldig viktig åpne den fra tid til annen slik at luften fornyes og dermed forhindre spredning av soppDermed vil vi ha frøene mer kontrollerte. Tiden vil variere etter kjønn, men generelt må ligge i kjøleskapet i en periode på 2 måneder, Maks 3.

Nå kan du også så frøene i en såbed og la dem være ute hvis vinteren er kald i ditt område (under 7 ° C).

Planter som skal stratifiseres

Prunus sargentii

Det er mange planter som må være kalde før de spirer. Blant dem fremhever vi:

  • Alle typer av Maples, som japansk lønn eller falsk banan
  • Alle typer av Prunus, som japansk kirsebær eller mandel
  • Alle typer av bartrær, som barlind, sypresser, furu …
  • Noen kjøttetere, som Drosophyllum
  • Elms, inkludert kinesisk alm

Dermed er stratifiseringen av frø viktig, slik at et større antall frø kan spire, og du kan glede deg over flere eksemplarer 🙂.