Skip to content

Frukthage gjøremål i mai

18 de juni de 2021

Kan det er en måned der de varme temperaturene er ferdig med å vekke opp våre elskede planter, som begynner å vokse i god takt takket være den konstante tilførselen av vann og gjødsel som vi gir dem. Imidlertid er de også noen dager der skadedyr og sykdommer kan dukke opp når som helst.

Dermed er vanning, gjødsling og forebyggende behandling tre av de viktigste oppgavene i hagen i mai. Selv om de ikke er de eneste.

Plante hagebruk planter

Vannmelon i frukthagen

Mai er en god måned å plante noen raskt voksende hagebrukplanter, som courgette, kål, agurker, meloner, vannmeloner, reddiker, spinat, squash, gulrøtter, erter og / eller spinat. Du kan så dem alle først i en såbed, og når de er omtrent 5 cm høye, kan du overføre dem til bakken eller til den endelige beholderen, som må være stor (minst 35 cm i diameter).

Øk hyppigheten av vanning

Drypp vanning i hagen

I løpet av denne måneden begynner temperaturene å stige mye, slik at plantene trenger mer vann. For å forhindre at de blir dehydrert det er veldig viktig å øke vanningsfrekvensen, slik at hvis det før bare var nødvendig å vanne tre ganger i uken, så vann 4-5 ganger.

Gjør forebyggende behandlinger mot skadedyr og sykdommer

Neem olje

Med varmen forbereder bladlus, melkefugler, thrips, samt sopp og bakterier seg for å oppdage tegn på plantesvakhet. Hvis vi vil unngå skade, det er praktisk å gi dem forebyggende behandlinger med neemolje og / eller kaliumsåpe, som er to svært effektive naturlige midler mot de viktigste skadedyrene og sykdommene som påvirker dem.

Gjødsel avlingene dine

Organisk gjødsel

For at de skal vokse og utvikle seg sterke og sunne, vil det være viktig å betale dem. Siden de er hageplanter, det vil si til konsum, du må bruke organisk gjødsel, for eksempel kompost, planteetende husdyrgjødsel eller orm humus, blant andre. Hvis de er i potter, er det viktig å bruke gjødsel i flytende presentasjon, ellers risikerer vi at røttene ender med å råtne på grunn av overflødig fuktighet. På den annen side, hvis de er i hagen, kan de som kommer «i pulver» brukes.

Kos deg med hagen din 🙂.