Skip to content

Gentian, en plante som ikke kan mangle i hagen din

20 de juni de 2021

De gentian Det er en liten plante som er veldig lett å dyrke som du kan ha i en gryte eller i hagen. Den er urteaktig, men den er også årlig, noe som betyr at den i løpet av et år spirer, vokser, formerer seg og til slutt visner. Det er flere arter av disse dyrebare plantene, for eksempel Gentian lutea som har gule blomster eller Gentiana verna av blå blomster. Blomster, forresten, som har en trompetform som utvilsomt vil skille seg ut uansett hvor de er.

Det er hovedsakelig hjemmehørende i Europa, men du finner det praktisk talt over hele verden, unntatt på polene. Vil du vite hvordan du skal ta vare på det?

Gentian omsorg

Hvit gentian

Denne planten trenger veldig grunnleggende pleie for alltid å være vakker. Bare med vanlige vanninger og plasserer den i full sol, vil vi oppnå spektakulære planter. Men selvfølgelig er dette noe som kan forbedres. Og er det at plantene, for å være skikkelig sunne, anbefales det å gjødsle dem fra våren til sensommeren med mineralgjødsel, eller med organisk gjødsel, enten med guano, kompost eller annen.

I tillegg må det tas i betraktning at skadedyr kan angripe deg, spesielt snegler i fuktige omgivelser, og bladlus, som vil lande på blomstene dine før de kan åpne. Og dermed, det er viktig å gjøre forebyggende behandlinger med Neem Oil, eller med brennesleinfusjoner (fylle en gryte med 100 gram blader av urten). På denne måten kan vi redusere risikoen for at planten ser dårlig ut.

Gentian egenskaper

Gentian

Dette er en plante som skiller seg ut for sine utrolige medisinske egenskaper. I lang tid brukes mot fordøyelseskanalproblemer, som forstoppelse, eller overflødig oppblåsthet. Det brukes også til dårlig appetitt, for å eliminere tarmorm og for å lindre symptomer på leversvikt.

For å dra nytte av fordelene, brukes bladene i infusjon, men spesielt roten, som Den skal maser i kaldt vann i 4 timer., og sil før du bruker den.

Kjente du denne vakre planten?