Skip to content

Grip landet

23 de juni de 2021

Etter rengjøring av sommerhagen vil vi beholde beholderne til vår høsteplanter, men hva gjør vi med jorden?

Vi kan dra nytte av landet fra sommeravlingene våre. Det er nok å observere det og følge noen grunnleggende anbefalinger.

Det første du må gjøre er å tømme pottene på en ren overflate. Jeg bruker vanligvis avisark som jeg legger på terrassebordet. Det er lettere for meg å rydde opp restene senere ved å samle papiret.

Landets utseende vil være avgjørende for å vite hva vi skal gjøre for å gjenbruke det.

Hvis jorden den er tørr og danner klumper, vi kan bruke den på nytt. Det spiller ingen rolle om overflaten har et gråaktig utseende. For å gjøre dette må du angre klumper som har dannet seg med hendene. Hvis jorden er i god stand, kan de brytes opp som sukkerbiter, i granitter, og vil ikke etterlate brune flekker på hendene.

Hvis jorden har røtter og rester av bladerVi fjerner dem med hendene eller ved hjelp av en liten rive. Det er ikke nødvendig å fjerne de fineste røttene.

I begge tilfeller fuktes jorden deretter med litt vann og dekkes med plast (vi kan sette den tilbake i potten eller legge den i en pose) og la den stå i solen i en uke for å drepe sopp eller larver. Jeg har kanskje. Hvis du ikke lenger er solfylt på denne tiden av året, er det et hjemmelaget triks: legg det i en tildekket beholder og desinfiser det i mikrobølgeovnen i 3 minutter med maksimal effekt.

Når vi skal plante, vil vi fukte den igjen og tilsette litt universelt underlag og ormstøp som gjødsel.

Hvis jorden har en leire brun farge og flekk hendene våre, vil den fange røttene til fremtidige planter og ikke la dem puste. For å resirkulere den, må vi tørke den og la den være løsere. For å gjøre dette lar vi den ligge i gryten, vanne den med kokende vann, dekke den med en plastfolie og la den stå i solen i 10 dager, til vi ser at jorden er tørr.

Hvis jorden har små insekterFør vi bruker den, må vi desinfisere den. Metoden er lik den forrige: vi tilfører kokende vann og lar det også være dekket i solen til disse feilene forsvinner (minimum 10 dager). Hvis de ikke forsvinner, vil vi ikke kunne bruke dette landet på nytt.

I begge tilfeller må vi tilsette litt perlit eller vermikulitt for å lufte det, et nytt universelt substrat og den tilsvarende delen av orm humus eller gjødsel.

Hvis plantene vi tidligere har hatt i pottene, har hatt noe sykdomVi bør ikke bruke den jorda, spesielt hvis sykdommen i planten har vært på grunn av en eller annen type sopp.

Mer informasjon – Rengjøring av sommerhagen