Skip to content

Grønnsaker for vintersesongen

14 de juni de 2021

Frukt og sesongens grønnsaker Generelt sett må de ha en viktig vekt i handlelisten vår, og dette er fordi bortsett fra det faktum at den gir et stort antall fordeler for bevaring av vitaminer og mineraler, på samme måte som de er mye billigere.

Liste over grønnsaker for vintermånedene

ArtisjokkerArtisjokker

Artisjokker er en del av grønnsakene som har vanndrivende egenskaper Siden de er en av grønnsakene som inneholder den høyeste mengden fiber, har de en enorm avgiftende kraft som gjør artisjokker til en av de mest egnede grønnsakene for å eliminere hvert av stoffene som forårsaker helseskader.

Selleri

Selleri er en av grønnsakene som regnes som de letteste som kan finnes, og det er fordi vanninnholdet er rundt 95%.

Selleri når du har det vanndrivende egenskaper, har vi muligheten til å lage drikke som er like næringsrike som for eksempel en smoothie for blæren, siden den er full av fordeler for urinveiene.

Chard

Sveitsisk chard plantet i hagen

Når det gjelder chard har vi muligheten til å finne en grønnsak som har en stor mengde vitamin A i tillegg til vitamin K, bortsett fra å se ut som en grønnsak som har høyt beta-karoteninnhold.

Aubergine

Aubergine er en grønnsak som kan brukes med stor allsidighet, og vi kan si at dette er en av maten som gir oss mange fordeler for å kunne forbedre blodsirkulasjonen. På samme måte er det bevist at det har en effekt av mange fordeler for fordøyelsen.

Brokkoli

Brokkoli

Brokkoli er en av matvarene som inneholder en stor mengde vitamin C i komponentene, bortsett fra å være utmerket næringsinnhold som vitamin A, kalium, folsyre og også jern.

Squash

Med courgette har vi muligheten til å tilberede deilige oppskrifter av noe slag, siden vi snakker om en av grønnsakene for vintermånedene med mest smak som eksisterer, bortsett fra at innholdet inneholder vitaminene som tilhører gruppe A, vitamin B3 og også vitamin C.

rødkål

Blomkålsykdommer og skadedyr

Hvis vi har muligheten til å oppdage rødkål, kan det være noe som gir mye fordeler for helsen til øynene våre, siden det i innholdet er forskjellige elementer som fungerer på en gunstig måte for helsen til hele vårt syn.

Blomkål

Blomkål er en av grønnsakene som har mange egenskaper som er fulle av fordeler for systemet vårt, til tross for lukten det frigjør i det øyeblikket det er kokt. Dette er en mat som har i innholdet mineraler som er essensielle som kalium og kalsium.

Spinat

Spinat

Spinat er grønne bladgrønnsaker akkurat som det er en av de mest egnede matvarene for å bekjempe stress, som vi kan inkludere i kostholdet vårt. Spinat inneholder også mange næringsstoffer som vitaminer så vel som mineraler.

Endiv

Til slutt kan vi finne en grønnsak full av ideell friskhet for salater og med høyt fiberinnhold, noe som er til stor hjelp for å avgifte kroppen vår.

Ert

frø grønnsak

Ert det er en belgfrukter som har enorme egenskaper som er gunstige for helsen vår, fordi den har et høyt innhold av karbohydrater så vel som proteiner, bortsett fra en utmerket mengde vitaminer som er en del av B-komplekset.

Paprika

Pepperen blir en unik grønnsak på grunn av den høye mengden næringsstoffer som vi kan finne i sammensetningen.

Tomat

beste dato for poding

Tomaten er en mat med mye allsidighet, akkurat som det brukes til å lage forskjellige retter.