Skip to content

Hageroser du kan kjøpe – Del 1

17 de april de 2021

Bill Radler
Foto / illustrasjon: Photo Coutesy of Conard PyleDen opprinnelige knockout
Foto / illustrasjon: Photo Coutesy of Conard PyleBill Radler
Foto / illustrasjon: Photo Coutesy of Conard PyleDen opprinnelige knockout
Foto / illustrasjon: Photo Coutesy of Conard PyleJeg bruker mye tid på denne bloggen på å snakke om å ta vare på hageroser og hvor enkelt det er å gjøre det. Nå som høsten kommer ut, og sammen med det hagearbeidskatalogene trodde jeg at vi skulle lage en serie om hageroser som er allment tilgjengelige for kjøp.

Jeg liker alltid å snakke om roser når det gjelder samlinger eller grupper. Kanskje en oppdrettergruppe av roser eller en familie av roser. Jeg føler dette gjør det lettere for deg å utvide utover bare en eller to roser og komme inn i andre roser i gruppen.

Jeg vil gjerne starte med en rose som du sannsynligvis alle kjenner godt og sannsynligvis vokser, men kanskje ikke kjenner ansiktet bak eller til og med hvorfor denne rosen er så viktig i historien om rosenvoksing i USA.

Rosen er Knockout.

Avlet av William Radler, som går av Bill, er Knockout rosen som etter min mening for alltid har endret måten vi tenker på roser i USA. Tenk på det. Før knockout ville jeg våge at de fleste av dere oppfattet alle rosene som masete hagedivaer – som mange av dem var!

Men kanskje på anbefaling av en venn eller fordi du leste om det, kjøpte du en Knockout Rose. Og plutselig fant du en rose som ikke var mer oppstyr enn noen annen busk i hagen din. Og din oppfatning om at alle roser var divaer ble endret.

Det er det Knockout har gjort. Det var, og er fortsatt, en veldig givende og lett å dyrke rose. Fra den opprinnelige Knockout har Knockout Family of roses inkludert Double Knockout, Sunny Knockout og mer.

Vi vil utforske andre grupper med flotte hageroser, men jeg følte at det var riktig å begynne med den som endret spillet.

Takk Bill !!

Hvis du vil se en kort video av Bill som snakker om Knockout, klikk her